Frumuseţea ta: 6 tratamente de înfrumuseţare cu bicarbonat de sodiu

Sigur nu şitiai că în bucătăria ta se ascunde o adevărată comoară pentru frumuseţe! Este vorba de bicarbonatul de sodiu, folosit atât pentru prăjituri, cât şi pentru curăţenie.
Dar beneficiile sale se extind şi asupra frumuseţii, fiind un aliat important pentru o piele sănătoasă, unghii impecabile şi dinţi perfect albi. Iată cum să-l foloseşti:

Remediu pentru acnee


Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a scăpa de nesuferitele coşuri! Amestecă jumătate de linguriţă de bicarbonat cu o linguriţă cu miere. Aplică pasta obţinută pe coşuri şi lasă să acţioneze timp de un sfert de oră, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Soluţie pentru albirea dinţilor


Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de zeamă de lămâie. Înmoaie periuţia de dinţi în acest amestec şi spală-te pe dinţi aşa cum o faci cu pasta de dinţi obişnuită.
Foloseşte de două ori pe săptămână această metodă de albire, iar dinţii tăi vor deveni tot mai albi.

Exfoliant


Pune în palmă câteva picături din soluţia ta pentru spălat pe faţă şi adaugă apoi o linguriţă cu bircabonat de sodiu. Omogenizează, aplică pe faţă şi masează delicat, cu mişcări circulare. În acest fel îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţă, lăsând tenul perfect curat, proaspăt şi luminos.

Tratament pentru unghii


Dacă foloseşti timp îndelungat oja fără perioade de pauză sau alegi culori foarte închise, unghiile tale pot căpăta o nuanţă gălbuie. Un amestec realizat din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată te va ajuta să le redai culoarea naturală.
Masează pasta rezultată pe unghii, iar nuanţa gălbuie inestetică va dispărea.

Scapă de pete


Pentru ca pielea ta să aibă o nuanţă uniformă, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură cu zeamă de lămâie şi câteva picături de ulei de măsline. Aplică această mască pe faţă, las-o să acţioneze timp de zece minute, apoi clăteşte-te. Acidul citric din zeama de lămâie şi efectele decolorante din bicarbonatul de sodiu vor estompa petele pigmenater şi pistruii, lăsându-ţi tenul uniform şi luminos.

Îndepărtează pielea moartă


O metodă inedită de a scăpa de pielea întărită şi inestetică de pe picioare, în special din zona călcâielor şi a unghiilor, este înmuierea picioarelor într-un amestec de apă caldă cu trei linguri de bicarbonat de sodiu. Stai cu picioarele în apă timp de 20 de minute, apoi foloseşte o piatră ponce sau o pilă pentru îndepărtarea celuleor moarte din zona călcâielor.
Tot acum poţi face un masaj exfoliant cu bicarbonat pentru ca pielea picioarelor tale să fie perfect fină şi catifelată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana Marini pe 5 Nov 2016, 11:31
    Scapă de pete pe fata

    De cate ori trebuie aplicata masca si cat imp?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod