Frumuseţe. Ce este liftingul de sprâncene şi ce beneficii are

Această procedură corectează impresia de privire tristă şi întinerește vizibil fața, estompând ridurile inestetice ce se formează în zona ochilor
Vârsta are efecte vizibile asupra corpului nostru, prin acțiunea mușchilor faciali se creează ridurile permanente, iar sprâncenele au tendința de a se lăsa. Niște sprâncene căzute vă pot face să păreți triste, mai mult, provoacă și riduri inestetice în exteriorul ochiului. Pentru asta vine în ajutor chirurgia estetică. Un lifting de sprâncene corectează şi întinerește vizibil fața.

Sprâncenele căzute sunt însoțite și de un exces de piele pe pleoapele superioare, acest lucru poate fi tratat și prin blefaroprastie (corecția pleoapelor superioare), dar uneori nu este nevoie decât de un simplu lifting al sprâncenelor.
Liftingul de sprâncene se poate face după o evaluare atentă a trăsăturilor faciale ale pacientului. Scopul acestei interveții este acela de a oferi un aspect întinerit chipului
”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium din București.

Cum se realizează liftingul de sprâncene?

O astfel de operație se face printr-o incizie de aproximativ 4 centimetri lungime în porțiunea cu păr a pielii scalpului, în dreptul părții exterioare a sprâncenei. Apoi, pielea este ridicată cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutură resorbabile.
Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, el se va netezi și va dispărea în aproximativ 6 săptămâni de la intervenție. Acest pliu este de obicei camuflat de păr. Sprâncenele se fixează în timp în poziția superioară, astfel încât rezultatul este permanent. Incizia este închisă cu un fir de sutură extern, care se scoate după o săptămână. Aceeași procedură este apoi realizată la cealaltă sprânceană.

Întreaga intervenție pentru ridicarea sprâncenelor durează între 30 și 45 de minute.
La sfarșitul operației se aplică un pansament ușor și o mască rece pentru a reduce umflătura zonei asupra căreia s-a intervenit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod