Frumuseţe. 4 uleiuri pe care să le incluzi în ritualul tău zilnic de întreţinere

 
 

Pentru rosacee: Ulei esenţial de lavandă

Uleiul de lavandă are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, dar are şi efecte antioxidante, ceea ce îl transformă într-un aliat important împotriva rosaceei. La fel ca şi uleiul din arbore de ceai, şi cel din lavandă este un ulei esenţial care poate provoca iritaţii, de aceea se foloseşte diluat, în aceleaşi proporţii: 10 picături de ulei esenţial de lavandă la 30 de mililitri de ulei bază. De asemenea, uleiul de lavandă predispune pielea la o sensibilitate faţă de razele soarelui, motiv pentru care este indicat să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară.

Pentru pielea uscată pe corp: Ulei de cocos

Untul sau uleiul de cocos este puternic hidratant, fiind ideal pentru pielea uscată a coatelor, genunchilor sau călcâielor. Poate fi aplicat pe tot corpul, după baie, pentru a bloca apa în piele, oferindu-i astfel supleţe şi hidratare intensă. Există o vastă dezbatere între specialişti cu privire la tendinţa uleiului de cocos de a bloca porii. Deşi încă nu este clar determinat dacă uleiul de cocos are sau nu efecte comedogenice (de blocare a porilor) este de preferat să nu îl aplici pe faţă, ci doar pe corp.

Pentru ten uscat: Uleiul de argan

Structura sa uşoară face din uleiul de argan o adevărată comoară pentru ten. Are capacitatea de a hidrata intens fără să lase urme grase la nivelul pielii. Nu blochează porii şi nu provoacă iritaţii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ariadnaM pe 20 Iun 2015, 12:47
    de uleiul esential de cocos?

    Ati auzit de uleiul esential de cocos? Eu il folosesc intr-un scrub de cafea, imi place la nebunie cum miroase si imi lasa pielea dupa dus intr-un anume fel. Am citit pe net ca se pune si in cafea, inainte sa o bei dimineata (cate o lingurita) dar nu am probat, sincer. Cine il mai foloseste? Ce parere aveti de el??

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod