Cum să-ți retușezi singură sprâncenele până ajungi la salon

Cum să-ți retușezi singură sprâncenele până ajungi la salon

Nu este deloc ușor să te pensezi singură, așa cum foate multe femei au descoperit din proprie experiență. Când ai oglinda într-o mână și penseta în cealaltă te simți pregătită și ai impresia că știi exact ce faci.
Cu toate acestea, rezultatele lasă de dorit de cele mai multe ori, iar în unele cazuri regretele rămân cu tine mult timp. Poți greși foarte ușor, cu consecințe pe termen lung. Unul dintre „păcatele” pe care le comitem des atunci când ne pensăm este acela că smulgem fire de păr la întâmplare și fire care ni se pare că nu ar trebui să fie acolo. 

Riști să distrugi forma sprâncenelor tale sau chiar să creezi goluri care vor fi foarte dificil de recuperat. De aceea este de preferat să-i lași pe experți să definească forma sprâncenelor și să aleagă ceea ce ți se potrivește cel mai bine. 

Dar ce faci cu sprâncenele tale în perioada în care saloanele sunt închise? Există câteva soluții pe care să le încerci pentru a le retușa singură. Secretul este să te rezumi numai la firele nou crescute și să nu te atingi de forma sprâncenelor tale.
Nu uita că este posibil ca firele de păr smulse în mod repetat să nu mai crească. Foliculii de păr sunt afectați și astfel riști să te confrunți cu sprâncene mult subțiate sau zone fără păr.

Iată cum să-ți retușezi singură sprâncenele:


Folosește numai penseta


Poate că ești tentată să folosești ceara sau epilarea cu ață urmând tutoriale de pe net. Însă este de preferat să eviți astfel de tehnici dacă nu ai experiență. În schimb, folosește penseta pentru a smulge firele de păr crescute pe lângă conturul sprâncenelor. „Atunci când te pensezi, smulge firele în direcția lor de creștere. Ai grijă să smulgi numai firele dintre sprâncene (numai deasupra nasului), cele care coboară spre pleoape, spre tâmple și cele dinspre frunte. Când te pensezi singură trebuie să alegi un perimetru mai mare în jurul sprâncenelor ca să eviți smulgerea excesivă”, declară pentru popsugar.co.uk Joey Healy, stilist pentru sprâncene care colaborează cu numeroase staruri. 

Scurtează firele lungi cu o foarfecă


Cei mai mulți oameni care își retușează sprâncenele acasă nu se gândesc să scurteze firele lungi, deși acest mic truc face o diferență majoră.
Folosește o foarfecuță care taie foarte bine. „Cea mai bună modalitate de a face asta este să scurtezi unul câte unul firele cele mai lungi”, spune Healy. „Secretul pentru un aspect perfect este să tai fiecare fir lung pe rând, în unghi. Nu tăia niciodată un șir întreg de fire în aceeași linie. Sprânceanele vor păra groase și scurte”, adaugă specialista. Piaptănă sprânceana în sus și alege câte un fir lung pe care să îl scurtezi puțin.

Mai puțin înseamnă mai bine


Orice metodă ai alege, evită să smulgi prea multe fire. „Oprește-te dacă observi că ai pensat prea mult una dintre sprâncene. Nu încerca să repari pensând și cealaltă sprânceană ca să se semene cu cea greșită”, spune experta. Până poți merge la un specialist folosește machiajul pentru a face greșeala mai puțin vizibilă.
Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să-ți distrugi ambele sprâncene de dragul simetriei. Creionul dermatograf sau fardul pentru sprâncene sunt excelente pentru a le retușa și corecta forma până când vei putea să le remediezi cu ajutorul unui specialist.
 

Profită de această perioadă pentru a-ți lăsa sprâncenele să crească


Machiajul pentru sprâncene te ajută să ascunzi firele de păr crescute. Dacă nu te pricepi deloc să te pensezi singură, atunci este mai bine să-ți lași sprâncenele așa cum sunt. De fapt, poți folosi această perioadă în care vei sta mai mult în casă pentru a-ți lăsa sprâncenele să crească. Vei putea astfel să revii la o formă cât mai naturală a sprâncenelor tale pentru ca apoi să apelezi la un expert care să le redefinească forma, așa cum îți dorești.
Este o soluție bună dacă sprâncenele tale sunt prea subțiri și vrei să fie mai groase sau dacă vrei să le corectezi forma. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod