Cum să-ţi repari unghiile deteriorate de prea multă ojă

Utilizarea ojei timp îndelungat poate duce la deteriorarea unghiilor, din cauza substanţelor chimice, însă dacă eşti preocupată de sănătatea lor, există şi remedii simple care te salvează de orice problemă.
Iată cele mai simple trucuri pentru a-ţi repara unghiile deteriorate de utilizarea frecventă a ojei.

1. Foloseşte un dizolvant blând

Să ştii că nu doar oja în sine poate avea un efect negativ asupra unghiilor. Dizolvantul pe care îl foloseşti pentru a îndepărta stratul de lac este şi el periculos, deoarece tinde să usuce prea mult unghiile. Dacă imediat după ce-ţi ştergi unghiile aplici un nou strat de ojă, este normal ca unghiile să se deterioreze. Mai mult, oja nici nu va rezista atât de mult timp pe cât ar trebui.

O soluţie excelentă ar fi să investeşti într-un dizolvant de calitate, care conţine vitamine sau extracte din plante.
Aceste substanţe hrănesc şi întăresc structura unghiei.

2. Albeşte-ţi unghiile în mod natural

Unul dintre cele mai evidente semne ale utilizării îndelungate a ojei este îngălbenirea unghiilor. Chiar şi să vrei să nu-ţi mai colorezi unghiile cu lac, pentru a permite regenerarea lor, tot o faci, când vezi cât de maronii şi nesănătos arată. Albeşte-ţi unghiile în mod natural cu zeamă de lămâie, bicarbonat de sodiu sau pastă de dinţi. Sunt trucuri simple, însă dau rezultate fantastice.

Trebuie să ştii că în magazinele cu produse pentru manichiuri poţi găsi prafuri efervescente îmbogăţite cu minerale, care se dizolvă în apă şi curăţă toate resturile de ojă, şterg petele îngălbenite şi conferă unghiilor un aspect îmbunătăţit.

3.
Hrăneşte-ţi unghiile


Aşa cum părul are nevoie din când în când de un tratament intensiv de hrănire pentru a-şi recupera strălucirea şi frumuseţea, dar şi pentru a se regenera mai repede şi a creşte mai frumos, aşa şi unghiile au nevoie de o îngrijire intensivă. Cu atât mai mult cu cât foloseşti oja în mod regulat.

Tratamentul cu ulei de măsline dă rezultate foarte bune, datorită vitaminelor şi acizilor graşi esenţiali din compoziţie, care fortifică structura unghiei şi contribuie la regenerarea ei.
Poţi încerca şi alte tratamente, la fel de benefice pentru unghiile deteriorate: tratament cu ulei de primulă, vitamina E uleioasă, ulei de ricin sau ulei de argan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod