Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru sărbătorile de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă toate femeile vor să arate bine, să aibe un ten impecabil, un păr de invidiat şi să fie în formă maximă. Nu de alta, dar noul an trebuie întâmpinat cum se cuvine.

În perioada sărbătorilor de iarnă toate femeile vor să arate bine, să aibe un ten impecabil, un păr de invidiat şi să fie în formă maximă. Nu de alta, dar noul an trebuie întâmpinat cum se cuvine.

Însă, pe cât de frumos este anotimpul rece în perioada Crăciunului, pe atât de dăunător este pentru tenul nostru. Frigul, zăpada sau vântul puternic sunt cei mai mari duşmani ai pielii. Aşa că, dacă vrei să ai un ten frumos de sărbători este momentul să începi pregătirile.

Creme puternic hidratante
Când vine frigul, cea mai mare problemă a tenului nostru este deshidratarea.

Din cauza gerului, pielea noastră se usucă şi astfel apare senzaţia de usturime. De aceea, este important să folosim creme hidratante cu consistenţă grasă, preferabil pe bază de ulei. Acestea formează un strat protector care va reţine apa în piele şi astfel împiedică deshidratarea tenului. Aşa că, a venit momentul să renunţi la crema ta lejeră pe care o foloseşti de obicei în favoarea uneia emoliente.

Şi nu uita, hidratarea trebuie să vină şi din interior. Iar dacă nu eşti un mare fan al apei plate, încearcă ceaiurile.

Fie că alegi unul verde, negru sau banalul ceai de muşeţel, tenul tău îţi va mulţumi. Important este să bei zilnic cât mai multe lichide.

Exfoliază săptămânal

Trecerea de la frigul de afară la căldura din casă sau din birou nu face altceva decât să ne usuce şi mai tare tenul. Astfel, numărul de celule moarte de la suprafaţa pielii se înmulţeşte considerabil. Aşa că, nu uita de exfolierea săptămânală care te va ajuta să elimini toate celule moarte.

În această perioadă, este ideal să mergi la un medic dermatolog pentru câteva şedinţe de microdermabraziune.

Cu ajutorul lor vei scăpa de petele de pe faţă, de ridurile fine sau de acnee. Iar până la Sărbători vei avea un ten perfect.

Nu uita de măşti
Dacă vrei ca tenul tău să strălucească de sănătate în perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să treacă nicio săptămână fără să-ţi aplici cel puţin o mască hrănitoare. Cel mai bine este să ţi le prepari tu singură, în casă, din ingrediente naturale (miere de albine, uleiuri naturale). Dar dacă nu ai timp şi îţi cumperi din comerţ ai grijă să conţină vitaminele A, C şi E.
Cu ajutorul lor îţi vei hrăni tenul , îi vei reda vitalitatea şi strălucirea mult dorită.

Ai grijă de buze
Foarte afectate în perioada rece sunt buzele. Ele sunt la fel de expuse ca şi tenul, însă mai mereu neglijate. Nu uita să nu ieşi din casă fără un strat de balsam hidratant care să le apere de frigul iernii.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod