Cum să-ți îngrijești corect tenul după vârsta de 50 de ani

Nevoile de bază ale pielii rămân constante de-a lungul anilor, însă sunt necesare câteva mici schimbări în rutina de îngrijire în funcție de vârstă. Află cum să-ți îngrijești tenul după 50 de ani.
Cele mai mari probleme ale tenului apar din cauza faptului că avem tendința de a neglija pielea la tinerețe, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu repercursiuni la maturitate. Ca în multe alte cazuri, prevenția este cea mai bună modalitate de a combate problemele tenului. Procesul de îmbătrânire este unul natural și firesc, dar alegerile pe care le facem de-a lungul timpului dictează cât de blânde sau severe sunt semnele îmbătrânirii care apar la nivelul tenului.

Pentru că în jurul vârstei de 50 de ani este perioada de instalare a menopauzei, această vârstă este și cea la care sunt necesare unele schimbări în rutina de îngrijire a pielii. Odată cu menopauza scade nivelul de estrogen, un hormon responsabil pentru numeroase funcții ale pielii și probleme care apar după menopauză, precum uscarea pielii și apariția ridurilor.

Hidratează-ți mai bine pielea


Ridurile sunt cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii pielii, dar deshidratarea este cauza care stă la baza celor mai multe probleme ale tenului.
„Metabolismul pielii scade per ansamblu. Bariera de protecție a pielii devine mai puțin eficientă și duce la pierderea apei prin epidermă, ceea ce înseamnă tenul devine mai uscat. Are loc și o scădere a producției de sebum și lipide”, declară medicul dermatolog Anjali Mahto pentru wohowhatwear.co.uk.

Prin urmare, este mai important ca niciodată să folosești creme și serumuri hidratante. Ceramidele, peptidele, acidul hialuronic și glicerina sunt ingrediente care te vor ajuta să hidratezi pielea în profunzime.

Retinolul te ajută să estompezi ridurile


Retinolul este unul dintre puținele ingrediente cosmetice cu efect dovedit în reducerea ridurilor. „Retinolul va reda aspectul sănătos al pielii și va accelera reînnoirea celulară.
Dacă îl folosești, vei putea îmbunătăți nuanța tenului și vei crește producția de colagen (care este afectată de înaintarea în vârstă, contribuind la formarea ridurilor)”, spune medicul.

Dacă ai mai folosit produse cu retinol, este important să continui aplicarea. Dar dacă nu ai folosit acest ingredient până acum, ar trebui să începi să-l folosești treptat. Începe cu o concentrație mai mică pentru ca pielea să se poată obișnui. Apoi crește treptat frecvența aplicării și concentrația, recomandă specialistul.

Exfoliază mai rar


Dacă tot timpul ai auzit că exfolierea este secretul unui ten cu aspect tânăr și strălucitor, după vârsta de 50 de ani exfolierea ar trebui realizată mai rar.
„Estrogenul are un rol protector în vindecarea rănilor, iar scăderea nivelului de estrogen după menopauză înseamnă că pielea are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca”, spune medicul dermatolog. Atunci când exfoliezi pielea creezi mici leziuni la suprafața pielii, care începe apoi procesul de vindecare. Dar când pielea devine mai uscată din cauza înaintării în vârstă, capacitatea de vindecare scade și exfolierea nu mai este la fel de eficientă.

Renunță la loțiunile pentru spălarea tenului care fac spumă


Pentru că pielea este mai uscată, ar trebui să renunți la folosirea gelurilor și loțiunilor pentru spălarea tenului care conțin săpun sau detergenți. Le recunoști după faptul că produc spumă atunci când le folosești.
Acestea accentuează uscarea tenului pentru că elimină lipidele care protejează stratul exterior al pielii. Înlocuiește-le cu creme de curățarea sau balsam pentru spălarea tenului, mai ales dacă pielea este sensibilă și predispusă la uscare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod