Cum să alegi corect parfumul. Diferența dintre parfum, apă de toaletă sau eau fraiche

Atunci când sunt într-un magazin cu produse cosmetice și aleg un parfum, cei mai mulți oameni nu acordă atenție descrierii de pe ambalaj. Cumpără în funcție de aromele preferate.
Cu toate acestea, detaliul notat în partea de jos a sticlei îți arată cât de concentrat este parfumul și, prin urmare, cât de mult persistă pe piele. Iată care este diferența dintre parfum, apă de toaletă, eau freche sau apă de colonie:
 

Parfum


Parfumurile sunt folosite de mii de ani, în trecut fiind realizate din extracte naturale. În prezent, parfumul are cea mai mare concentrație de uleiuri esențiale și arome, de aproximativ 20-30%. Produsul obținut are o consistență mai densă și persistă mai mult. Aromele parfumului pot rezista pe piele timp de aproximativ șase ore și pe haine persistă mai mult de o zi.
Din această cauză parfumul este cea mai scumpă variantă dintre toate produsele de parfumerie. Tocmai de aceea nu este folosit de obicei în timpul zilei, fiind mai potrivit pentru seară.

Apă de parfum


Cei mai mulți oameni confundă apa de parfum cu parfumul. Dar în acest caz cuvântul cheie este „apă”, care accentuează faptul că esența este mai diluată decât în cazul parfumului. Concentrația de uleiuri esențiale și arome din apa de parfum este puțin mai scăzută decât în cazul parfumului, fiind în jur de 15-20%. Persistă pe piele aproximativ patru ore și, în comparație cu parfumul, este mai ușor, putând fi purtat în timpul zilei.

Apă de toaletă


Apa de toaletă a fost produsă pentru prima dată în secolul XIV și era numită și „apă divină”. În prezent, apa de toaletă este o formă de parfum diluată cu alcool și care are o concentrație de esențe de 5-15%.
Rezistă de obicei două până la trei ore pe piele. Oferă un parfum discret, fiind potrivită pentru uzul zilnic. Este una dintre cele mai populare produse de parfumerie din prezent pentru că are un preț accesibil.

Apă de colonie


Denumirea „apă de colonie” este de dată de orașul Cologne din Germania, acolo unde a fost creat pentru prima dată acest produs, în anul 1709. Era destinat în special bărbaților, însă în prezent apa de colonie se referă la produsele de parfumerie cu o concentrație scăzută de arome și uleiuri esențiale.
Apa de colonie are o concetrație de aproximativ 2-4%, fiind un amestec de uleiuri esențiale, apă și alcool. Rezistă pe piele în jur de două ore.

Eau fraiche


Eau fraiche se traduce prin „apă proaspătă” și reprezintă cel mai puțin concentrată formă de parfum. Nivelul uleiurilor esențiale din eau fraiche este de 1-3%. Rezistă pe piele mai puțin de o oră, oferind un parfum discret. Sunt folosite de obicei arome simple, proaspete. Pentru că are o concentrație scăzută de uleiuri esențiale și arome, eau fraiche este una dintre cele mai ieftine opțiuni.
Poate fi folosită în orice moment al zilei, inclusiv înaintea activităților sportive. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod