Ce este acidul mandelic, ingredientul minune pentru un ten perfect

Acizii folosiți pentru exfolierea tenului au devenit ingrediente de bază în rutina noastră pentru îngrijirea pielii.
Beneficiile lor pentru ten sunt de-a dreptul miraculoase, putând să estompeze ridurile și cicatricile, să reducă petele pigmentare și să elimine celulele moarte care blochează porii. Dar există atât de multe variante de acizi, încât probabil te întrebi care este cea mai bună opțiune pentru tine.
Pe lângă acidul salicilic și glicolic, care sunt printre cele mai populare, există un tip de acid mai puțin cunoscut. Este vorba despre acidul mandelic, un tip de acid mult mai blând cu pielea, dar care oferă aceleași beneficii extraordinare ale unui acid exfoliant.

Iată tot ce trebuie să știi despre acidul mandelic și cum să-l folosești corect:


Ce este acidul mandelic


Acidul mandelic este un alfa hidroxi acid (AHA) derivat din migdale amare, care este mult mai delicat cu pielea decât alte tipuri de acizi AHA, precum acidul glicolic sau lactic.
Acizii AHA funcționează prin exfolierea stratului superior de celule moarte care acoperă pielea, prin dizolvarea legăturilor dintre acestea. Rezultatul este o piele mai luminoasă, mai curată, o nuanță a pielii unifomă și eliberarea porilor.

Beneficiile acidului mandelic pentru piele


La fel ca mulți alți acizi AHA, acidul mandelic îți poate transforma radical tenul dacă îl folosești corect, cu regularitate. Iată ce beneficii are pentru piele:

Reduce ridurile și liniile fine


Acidul mandelic este un ingredient antiîmbătrânire excelent. Funcționează prin accelerarea reînnoirii celulare și dizolvarea legăturilor dintre celule, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafață, care îi pot da tenului un aspect încărcat sau obosit.
De asemenea, netezește pielea prin îndepărtarea excesului de celule moarte și estompează astfel ridurile și liniile fine. Are capacitatea de a stimula producția de colagen, proteina care oferă fermitate pielii și îi oferă un aspect tânăr.

Estompează petele pigmentare și cicatricile


Petele pigmentare cauzate de expunerea la soare sau melasma, colorarea pielii din cauza fluctuațiilor hormonale, sunt dificil de estompat folosind creme și tratamente obișnuite. Exfolierea chimică, precum cea obținută cu ajutorul acidul mandelic, poate estompa petele de pe suprafața pielii în proporție de 50% dacă îl folosești pe o perioadă de patru săptămâni. Rezultatul este un ten cu o nuanță uniformă.

Tratează acneea


Acidul mandelic are proprietăți antibacteriene și este foarte util în tratarea acneei. În același timp, reglează producția de sebum și previne apariția coșurilor.
Pentru că are efect exfoliant, acidul mandelic elimină celulele moarte și eliberează porii blocați, care se pot infecta, ducând la apariția acneei.

Cum să folosești acidul mandelic


Acest tip de acid AHA poate fi inclus în rutina ta de seară pentru îngrijirea pielii. Aplică-l în catități mici, după curățarea și spălarea tenului, apoi folosește crema ta hidratantă de noapte. Lasă acidul să pătrundă în piele înainte a aplica crema. 

La fel ca în cazul folosirii oricăui tip de exfoliere chimică, este esențial să-ți protejezi pielea de razele UVA și UVB ale soarelui în timpul tratamentului cu acid mandelic. Folosește în fiecare zi, indiferent de vreme, o cremă de protecție solară cu factor SPF peste 30.

De asemenea, nu ar trebui să incluzi mai multe tipuri de acizi sau produse cu efect exfoliant în rutina ta de îngrijire a tenului atunci când folosești acidul mandelic sau oricare alt tip de acid AHA. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod