Afla totul despre epilarea definitiva

Ca e cu ceara, ca e cu aparatul epilator, ca e cu crema epilatoare, epilarea este un subiect neplacut. Fie e dureros, fie e ineficient, fie abia daca dureaza o zi, procesul e un chin.

Ca e cu ceara, ca e cu aparatul epilator, ca e cu crema epilatoare, epilarea este un subiect neplacut. Fie e dureros, fie e ineficient, fie abia daca dureaza o zi, procesul e un chin. Dar daca acest chin ar disparea, pur si simplu, intr-o zi? Daca ne-am epila si ...am ramane asa?
Solutia se numeste epilare definitiva si este in mod clar o varianta pe care ar trebui s-o iei in calcul, mai ales daca suferi de pilozitate excesiva. E foarte practica, sigura si chiar la moda. Dintre vedetele care au apelat la epilarea definitiva, se numara Teri Hatcher, Kate Walsh, Eva Mendez si Christina Aguilera.
Iata cateva dintre intrebarile care, cu siguranta, te framanta si raspunsurile lor cat mai clare.

Ce este IPL? Exista efecte secundare in urma acestei proceduri?
IPL (intense pulsed light) este un dispozitiv medical de ultima generatie care a fost creat special pentru rezolvarea problemelor de pilozitate excesiva, ulterior fiind preluat de estetica medicala.


Tratamentul este intotdeauna personalizat, iar personalizarea se face in functie de trei  parametri: tipul pielii, culoarea epidermei si tipul firului de par, informatii presetate in computerul aparatului si care determina intensitatea razei IPL.
Nu exista efecte secundare. Local, pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau usor edem (umflaturi), simtome care dispar in cateva ore. Daca intensitatea tratamentului este foarte mare sau pielea este foarte sensibila, aceste efecte pot sa persiste cateva zile si sunt cunoscute sub denumirea de flictene (inrosiri locale), acestea fiind singurele ,,efecte secundare''.

Este un tratament dureros, avand in vedere ca presupune un efect termic local?

Sensibilitatea pielii la efect termic este diferita de la o persoana la alta. Tratamentul se face cu o lampa cu filtre incluse, ceea ce diminueaza aproape total senzatia de cald (IPL este un aparat care face parte din familia laser).
Senzatia de cald se reduce total dupa ce pe zona sensibila - tenul, axila sau mameloanele - se pulverizeaza apa termala.

Este adevarat ca procedura trebuie repetata? Daca da, de ce, daca este una definitiva?
Repetitivitatea procedurii are loc pentru a surprinde si celelalte fire de par de pe o zona in faza anagena. Firele de par de pe o anumita zona pot fi surprinse in mai multe faze de crestere (anagena, telogena sau catagena). in momentul procedurii, toate firele trebuie sa ajunga la faza de maturitate (anagena). Abia atunci procedura IPL are efect si elimina parul definitiv. Rezultatele apar imediat, deoarece parul care se afla in faza optima (faza anagena, cand parul este matur si are radacina) nu mai creste.
 
Cu cat timp inainte de procedura IPL nu trebuie sa ma epilez?
Parul pe corp creste in trei etape: anagena - faza de crestere (etapa optima), telogena - de regresie, si catagena - dormenda.
Perioadele de crestere naturala sunt foarte lungi: parul de pe coapse si de pe spate are un ciclu de crestere de 6-12 luni, cel din regiunea inghinala de 5-7 luni, iar cel al buzei superioare de 4-6 luni. Este nevoie de minimum doua saptamani de pauza dupa smulgere ca sa poata fi surprinsa faza de crestere activa. Cu cat a trecut mai mult timp de la epilarea clasica cu ceara, cu atat parul este in crestere naturala si putem gasi cat mai multe fire in faza anagena (pana la 30%).

Cate sedinte sunt necesare pentru o epilare definitiva?
In functie de zona, scapam de pilozitatea nedorita procentual astfel:
- pentru picioare - 20% par in faza anagena - deci 6 sedinte de tratament ce vor dura 6 luni
- pentru brate -24% par in faza anagena - deci 5-6 sedinte de tratament ce vor dura aproximativ 5 luni
- pentru fata -36 % par in faza anagena - deci 4-5 sedinte de tratament, timp de 5 luni
- pentru zona inghinala -27 % par in faza anagena - deci 5-6 sedinte de tratament pe parcursul a 5 luni
Este un tratament de lunga durata, dar procentul de reusita se situeaza intre 78-93%, rezultatele fiind permanente.

Cat dureaza epilarea definitiva?
Rezultatul epilarii este garantat pentru 6 ani, efectele benefice asupra pielii fiind vizibile inca de la prima sedinta.

Cat costa un tratament de epilare definitiva ?
Tratamentul de epilare definitiva nu este scump, in comparatie cu rezultatele exceptionale pe care le ofera.
Un tratament de epilare integrala pentru picioare poate sa ajunga, de exemplu, la 480 euro cost total, incluzand cinci sedinte. Plata se face pe sedinta, o data la 4 saptamani, deci o singura data pe luna.

 

Articol de Patricia Paraschiv - Specalist estetica medicala

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tiberiu pe 26 Mai 2014, 17:18
    raman fara par permanent sau cares reactiile?

    Salutari. As dorii sa stiu si eu daca dupa aceste sedinte repetate voi ramane definitiv fara par sau sedinta trebuie repetata la un interval de timp anume. si as vrea sa mai stiu daca pot sa raman definitiv fara par . si daca este vreun salom care se ocupa de asa ceva in Suceava va multumesc anticipat

    0
    0

  • aurora pe 1 Sep 2013, 22:09
    nu recomand

    Eu am facut epilare cu lumina intens pulsata si nu recomand, pentru efectele pe termen lung care afecteaza negativ organismul si sunt ireversibile. Aceste dispozitive nu sunt testate corespunzator, iar persoanele care apeleaza la ele sunt cobai. Peste ani se va demonstra acest lucru.

    2
    4

  • DermaEstetique pe 22 Mar 2013, 18:57
    Este epilarea definitiva cu IPL solutia potrivita pentru tine?

    Desigur ca aceasta este o intrebare fireasca in momentul in care te-ai decis sa incepi un tratament de epilare definitiva. Iata ce trebuie sa iei in considerare pentru a afla raspunsul corect: •Ce tip de piele ai?Trebuie sa stii ca IPL nu este eficient pe firele blonde de par. In rest, exista setari speciale pentru fiecare tip de piele, de la saten deschis, pana la roscat sau brunet inchis ori mulatru. IPL este o tehnologie versatile care poate oferi solutii ideale aproape oricarui tip de piele. •Obisnuiesti sa te bronzezi?Epilarea definitiva cu IPL nu se poate realiza pe o piele bronzata, intrucat melanina concentrata la nivelul pielii bronzate determina arsuri, in cazul aplicarii IPL pe o astfel de piele. De aceea tratamentele de epilare definitiva cu IPL sunt intrerupte in perioadele cand pielea este bronzata (la plaja sau la saloanele de bronzat, vacante in zone tropicale, etc) •Ce costuri implica un tratament de epilare definitiva cu IPL?Desi la prima vedere pare cam scump un astfel de tratament, poti sa fii sigur(a) ca faci o investitie excelenta, in sensul ca vei elimina definitiv costurile periodice ale unei epilari clasice si in mod cert in centrele de renume vei primi discounturi consistente pe masura fidelitatii tale ca si client, ceea ce iti va aduce economii importante in bugetul alocat unui astfel de tratament. •Ai neplaceri in urma epilarii clasice cu ceara?Daca faci parte din categoria persoanelor care sufera inflamatii si foliculite dureroase dupa epilarea cu ceara (mai ales in zonele inghinal sau picioare), solutia pentru a scapa de astfel de senzatii o reprezinta epilarea definitiva cu IPL. Asadar, odata ce ai decis sa incepi un tratament de epilare definitiva cu IPL, specialistii nostri Derma Estetique, cu o experienta de 7 ani in domeniu, te pot ajuta sa stabilesti care este tratamentul ideal pentru tine, in functie de tipul tau de piele, de zona care trebuie epilata definitiv si in acelasi timp vei beneficia de tehnologia originala IPL, la costuri accesibile si cu discounturi reale.

    0
    0

  • corina pe 19 Dec 2012, 12:58
    in galati?

    stie cineva dintre voi o clinica buna de epilare definitiva in Galati, am gasit pe internet doar una, dar as vrea sa merg pe ceva recomandat. multumesc!

    2
    0

  • iolanda pe 23 Sep 2012, 13:07
    EPILARE DEFINITIVA NU ARE NICIO LEGATURA CU CANCERUL DE PIELE

    EPILARE DEFINITIVA NU ARE NICIO LEGATURA CU CANCERUL DE PIELE. Va puteti documenta singure pe internet ! Epilare IPL si SPL nu dauneaza pielii in niciun fel ! Doar daca stai la soare inainte si imediat dupa sedinta de epilat te poti arde (mult mai putin decat ai fi stat la plaja). Atata timp cat faci epilare definitiva si nu stai la soare nu ti se intampla absolut nimic. Sau daca vrei sa stai la soare. foloseste crema cu factor de protectie de minim 30. Mi-am facut epilare definitiva acum 5 ani, nu am murit, nu am cancer, sunt la fel de sanatoasa, nu sunt paroasa nici in ziua de azi. Terminati cu aberatii comuniste. Orice apare pe piata spunem ca ne omoara, ne face cancer ??? Hellooo ???

    9
    1

  • Selena pe 19 Feb 2012, 21:51
    Nu e definitiva deloc

    Eu am incercat. am facut 4 sedinte cu un voucher. Dupa 3 luni de la ultima sedinta au inceput sa isi revina.Absolut toate. Daca bag epilatorul pun pariu ca o sa creasca la fel de negre si sanatoase. Zona este cea a gambelor. Am facu cu IPL si inca ceva .nu mai stiu. Intr-adevar cad firle inca din prima sedinta (cam in 14 zile mi-au cazut-ma rog.le puteam trage lejer cu degetele sau la baie cand se dilata porii). Sun bruntea cu pielea alba (nu din aia care se arde) asa ca daca nici MIE ,idealul de piele si culoare de par nu a ramas definitiv mai mult de 3 luni. clar pot sa incerc cu mama epilatului.Bine ca m-am convins pe mine. Ce nu inteleg este faptul ca mananaca r****tzel astea care scriu ca s-au epilat si vezi doamen nu le mai creste.Minciun gognate. Nu imi pare rau. ca dac anu incercam poate inca mai visam la piele fara par.

    3
    2

  • roxana pe 17 Iul 2011, 13:12
    sunt de acord cu epilatul definitiv....

    eu am facut un calcul si pe an iesi mult mai scump si rezultatele lasa de dorit,...1 epilator bun 80 euro plus in unele zone te mai faci cu ceara...ajungi anual la 200 euro.stii ca dai 500 si nu mai ai treaba...o data la 4,5 ani mai faci o intretinere si nu te mai doare capul....la mine dureaza 2 ore epilarea....si sincer sunt cam saturata...doresc sa imi fac epilare permanenta....imi trebuie doar putin tupeu .... si ceva banuti.....dar in curand ma ocup si de treaba asta....

    0
    0

  • Alina pe 17 Feb 2011, 11:09
    epilarea definitiva bucuria din viata mea...

    iar la o perioada de cativa ani sa mai fac cate o sedinta de intretinere.....Inainte sa incep tratamentul am cercetat foarte mult, pe internet, reviste,peste tot am intrebat...toate recomandarile m au indreptat catre Depilfin, un centru de epilare din Brasov...sunt foarte multumita de calitatea serviciilor, de rezultate, de ambianta, de tot!!!va recomand aceasta clinica tocmai pentru ca am vazut nivelul la care se ridica, pregatirea personalului(raspuns pentru orice intrebare, ceea ce e rar la noi fiindca sunt foarte multe persoane care fac efectueaza epilarea definitiva si nu stiu mai nimic despre procedeul in sine)!Sper sa aveti curajul sa incercati, o sa va bucurati la maxim de rezultate!

    1
    0

  • Alina pe 17 Feb 2011, 11:04
    epilarea definitiva bucuria din viata mea...

    nu stiu de ce lumea este asa de sceptica in ceea ce priveste acest subiect...eu am incercat epilarea definitva fiind satula de durere, de timpul pierdut prin saloane, de firele crescute sub piele, de pielea iritata si asa mai departe!inca nu am terminat tratamentul, sunt abia la a treia sedinta si sunt foarte fericita!pielea imi e mult mai fina, nu mai am probleme cu firele sub piele, la doua saptamani dupa sedinta am pielea fara par ca de bebe(depinde foarte mult de zona epilata)nu mai pird timpul aiurea!Da intr-adevar sunt multe voci ce sustin sus si tare ca nu e buna epilarea definitiva ca nu tine etc...dragii mei suntem organisme vii, pe parcursul anilor va schimbati, aveti schimbari hormonale..ex: o nastere,menopauza etc..e normal ca dupa o perioada de "n" ani sa apara insa nu va speriati, aparitia firelor de par o sa fie intr-un numar foarte mic ce o sa necesite doar o sedinta de intretinere, nu reluarea intrgului tratament!!!!Nu stiu cum ganditi voi insa eu una sunt de acord sa investesc in asa ceva acum sa-mi iau de o grija, iar aceasta investitie se va amortiza oricum in timp!

    3
    0

  • mariana pe 12 Feb 2011, 21:23
    epilare definitiva

    eu am fost la acest tip de epilare si nu e definitiva nicidecum.dupa 13 sedinte de80 euro una,efectul a fost exact invers celui asteptat.e un mod de a pierde timp si bani

    2
    0

  • claudia pe 20 Aug 2010, 17:26
    epilare definitiva

    pai,ori ii definitiva ori dureaza pana la 6 ani ca nu mai inteleg!

    0
    0

  • Selenass pe 7 Mai 2010, 13:39
    Epilare definitiva fara dureri si fire sub piele!!!

    Va recomand Crema Hair No More, aceasta elimina parul de la radacina, dupa care pe zonele mai sensibile se aplica gelul inhibitor Hair No More si pe zonele mai mari gen picioare se aplica spray-ul inhibitor Hair no More. Gelul si spray-ul sunt special pentru a opri cresterea parului. Eu am vazut rezultate foarte bune in urma folosirii acestor produse. Dar pentru mai multe detalii va las id-ul: selena_s49

    0
    0

  • BRONZARE_ORGANICA_DHA pe 5 Mai 2010, 15:24
    BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIUL CLIENTULUI

    TE INTERESEAZA BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIU...? . Pe scurt, este "ultimul strigat" in materie.Vedetele de la Hollywood utilizeaza acasta metoda de bronzare inca de multi ani. Cum este posibil? Cu ajutorul aparatului de bronzare ,a solutiei cu o concentratie de 12% de DHA. In 10 minute esti bronzata,ca si cum ai fi stat 1 saptamana la soare..... TEL PROGRAMARI 0761833443 ID danutza_dinu

    0
    2

  • czoea pe 4 Ian 2010, 12:52
    epilare

    aceasta metoda de epilare este foarte costisitoare, mai bine folosesc epilatorul. multumesc.

    0
    0

  • dianediane pe 14 Dec 2009, 00:43
    exista si in iasi?

    interesanta informatie!!! as dori sa stiu daca se presteaza si in iasi astfel de tratament ??

    0
    0

  • dydy pe 26 Nov 2009, 13:27
    periculos?

    Toate ne dorim sa scapam definitiv de parul nedorit! De ceva timp tot caut informatii despre acest tip de epilare, dar sincer mi-e teama sa incerc! Nu de durere ma feresc, ci de riscul unui cancer de piele :(. Stie cineva daca exista studii stiintifice care sa fi stabilit ca nu exista un astfel de pericol?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod