6 beneficii ale untului de shea pentru piele și păr

6 beneficii ale untului de shea pentru piele și păr

Untul de shea este o substanță grasă extrasă din nucile arborelui de shea care crește în vestul Africii. Are o culoare alb-gălbuie și o consistență cremoasă care se întinde ușor pe piele.
Chiar și în prezent untul de shea este extras manual din nucile de shea care sunt curățate de coajă, lăsate la uscat, măcinate, apoi fierte pentru a extrage untul din interiorul lor, care se ridică la suprafața apei și apoi se solidifică. Această variantă naturală de unt shea este de preferat în locul celei rafinate. 

Populațiile din Africa de Vest folosesc în mod tradițional untul de shea pentru a trata orice problemă a pielii, de la piele uscată, arsuri solare, răni, iritații și până la ciupituri de insecte. De asemenea, este folosit în ritualurile de înfrumusețare pentru piele și păr, dar și pentru îngrijirea bebelușilor.

Concentrațiile ridicate de acizi grași și vitamine transformă untul de shea într-un ingredient excelent pentru îngrijirea pielii. Are efect antiinflamator și proprietăți de vindecare. Untul de shea se folosește foarte ușor, aplicat direct pe piele sau păr, fără să aibă efecte secundare.

Iată ce beneficii are untul de shea pentru piele și păr:


Untul de shea are proprietăți antiinflamatorii și grăbește vindecarea


Este dovedit faptul că untul de shea are proprietăți antiinflamatorii. Pielea iritată și roșie poate fi calmată prin aplicarea unei cantități mici de unt de shea nerafinat.
De asemenea, acizii grași și vitamina K conținute de untul de shea ajută organismul să se vindece mai repede și să refacă bariera naturală de protecție a pielii.

Are efecte emoliente


Consistența cremoasă a untului de shea și forma sa semisolidă îi permit să fie absorbit în piele. În contact cu pielea, untul se topește și devine un ulei care poate fi aplicat cu ușurință. Untul de shea pătrunde în piele și creează o barieră protectoare care menține apa în celule. Acest efect hidratant poate dura câteva ore, spre deosebire de alte produse hidratante sintetice, al căror efect dispare după mai puțin de o oră.

Untul de shea are efect antiîmbătrânire


Această grăsime naturală extrasă din nucile arborelui de shea conține acid oleic, linoleic și stearic. Iar astfel de acizi sunt ingrediente eficiente în combaterea stresului oxidativ, care este un rezultat al agresiunii factorilor nocivi de mediu asupra celulelor pielii.
În acest fel celulele sunt protejate, se regenerează corect și mențin eleasticitatea și suplețea pielii. Vitamina E din untul de shea protejează pielea de razele UV ale soarelui, dar pentru că nivelul de protecție este scăzut, aproximativ SPF 6, nu este cazul să înlocuiești crema de protecție solară cu untul de shea.

Untul de shea previne apariția vergeturilor


Vergeturile apar atunci când pielea este întinsă excesiv într-o perioadă scurtă de timp din cauza creșterii bruște în greutate sau a sarcinii. O piele uscată este mai predispusă la apariția vergeturilor. Prin urmare, menținerea pielii hidratate ar putea să prevină apariția acestor linii inestetice la nivelul pielii. Untul de shea este o soluție naturală excelentă pentru a limita sau preveni ruperea fibrelor de la nivelul pielii. 
Acizii grași din untul de shea au o compoziție asemănătoare cu cea a uleiurilor naturale produse de piele, oferind o hidratare intensă și o mai bună elasticitate pielii.

Untul de shea hidratează părul uscat și aspru


Această grăsime vegetală are capacitatea de a hidrata părul uscat și deteriorat, făcându-l mai moale, strălucitor și ușor de coafat. Uleiul acoperă fiecare fir de păr cu un strat protector care blochează apa în interior și care îi conferă mai multă strălucire, elasticitate și rezistență la rupere. 
Pentru a aplica pe păr, ia o linguriță cu unt de shea, topește-l în palme și aplică-l pe păr șuviță cu șuviță.
Piaptănă-te apoi pentru a distribui uniform pe toate firele. Lasă untul să acționeze peste noapte și dimineața spală-te pe cap.

Untul de shea tratează mătreața și scalpul iritat


Uneori, mătreața este cauzată de un scalp uscat și iritat. Pielea se descuamează și formează acele coji inestetice care se observă pe păr și pe umeri. Aplică unt de shea pe pielea capului masând delicat timp de câteva minute. Lasă să acționeze câteva ore sau peste nopate, apoi spală-te cu șamponul tău obișnuit. Untul de shea poate fi folosit și în cazul în care părul tău este gras. Aplicat la rădăcini, va normaliza producția de sebum.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod