Când te simți mizerabil, citește asta

Atunci când ne trezim dimineața, simțim că suntem liberi. Pentru câteva secunde, simți că nu ai nicio problemă.
Parcă nu ești persoana care se chinuie seara să se culce, pentru că ai avut iar o zi din viața care nu te face fericit. Pentru un moment, poți uita de toate sentimentele negative care par a dura o eternitate. Înainte de a fi nevoit să deschizi ochii și să începi o nouă zi, poți savura acele momente în care te simți liniștit. Ești odihnit și, pentru o clipă, simți că nu ai nicio problemă. 

Te simți mizerabil? Atunci citește asta!


Ai vrea să te bucuri de acest sentiment de fiecare dată când suferi. Însă odată ce ai experimentat toate sentimentele negative și ai ajuns mai jos decât ți-ai fi putut imagina, este dificil să te vezi cu adevărat, să-ți aduci aminte de calitățile tale, de părțile bune ale vieții.
Problemele din viața noastră par că ies la iveală atunci când ne este cel mai greu. Acestea așteaptă acele momente în care vulnerabilitatea noastră este crescută. Ne fac să credem că merităm durerea pe care o simțim, că nu vom mai găsi prea curând calea corectă. În curând, începi să uiți cum arată lumina. Adormi în întuneric și, de cele mai multe ori, te simți ca și cum nu te-ai trezi niciodată. Însă ceea ce simți nu este un vis, este un coșmar din realitate. Treci de la micile momente de tristețe la o depresie copleșitoare, de care nu poți scăpa. 

Aspectul fizic se schimbă și nu poți recunoaște persoana care se uită la tine în oglindă.
Începi să te întrebi dacă ai arătat altfel cu adevărat. Însă ai arătat altfel. Și meriți să trăiești o viață frumoasă, indiferent de câte zile rele ai parte. Zilele tale dificile nu te definesc și nu ești tristețea pe care o privești în oglindă. Nu ești greutatea suplimentară pe care ai pus-o pe umeri. Ești o ființă umană, o persoană complexă, care merită o viață plină de lumină.

Chiar și atunci când nu îți poți aminti un moment fericit de dinaintea depresiei, vei avea întotdeauna parte de acel moment scurt de ignoranță din fiecare dimineață, înainte de a te trezi cu adevărat.
Poate că ar trebui să te bucuri mai mult de acel moment. Poate că ar trebui să închizi ochii și să îți aduci aminte de acel moment de fiecare dată când începi să simți greutatea problemelor tale. 

Pacea și fericirea nu sunt o greșeală sau o coincidență. Dacă ești capabil să le simți pentru câteva secunde, atunci ești capabil să le simți pentru totdeauna. Nicio persoană nu va avea parte de o viață fericită 100% din timp, dar viața îți va oferi mici speranțe. Trebuie doar să lași lumina să intre în viața ta. Trebuie doar să te răsfeți în momentele în care este prezentă speranța și să ții minte sentimentele acestea pozitive pentru momentele grele din viața ta.
Pur și simplu prețuiește aceste mici momente de fericire. Sunt cele care te pot salva.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod