5 tratamente de înfrumuseţare cu dovleac. Încearcă-le şi tu!

Nu este doar un simbol al toamnei, ci şi o sursă excelentă de vitamine, minerale şi nutrienţi pentru pielea ta. Dovleacul este bogat în viatmina A, K şi C, şi în minerale precum zinc, cupru, magneziu şi potasiu - nutrienţi care hidratează pielea uscată şi stimulează creşterea părului.
Beta-carotenul, antioxidantul care îi oferă culoarea portocalie, la fel ca în cazul morcovilor, se transformă în vitamina A în organism, protejându-te de efectele nocive ale razelor solare ultraviolete.

Dacă nu te-ai gândit până acum să foloseşti dovleacul în tratamentele tale de înfrumuseţare pe care le faci acasă, iată câteva idei:

Mască de păr pentru strălucire

Oferă-i părului tău un plus de hidratare şi strălucire cu ajutorul unei măşti pe bază de dovleac. Amestecă într-un blender sau robot de bucătărie câteva bucăţi de dovleac până ce obţii un piure fin.
Adaugă o jumătate de cană de iaurt şi două linguri cu miere. Amestecă bine şi apoi aplică pe păr, de la rădăcină şi până la vârfuri. Acoperă-ţi părul cu o cască pentru duş, iar după 15-20 de minute, clăteşte-te şi spală-te pe cap în mod obişnuit.

Tratament pentru corp

Hidratează intens pielea cu o "loţiune" realizată chiar de tine din piure de dovleac, ulei de cocos şi scorţişoară măcinată. Aplică pe tot corpul când te afli la duş, lasă să acţioneze câteva minute, apoi clăteşte-te.

Mască facială

Pentru tenul tău, o mască din dovleac poate face minuni. Amestecă o ceşcuţă de piure de dovleac cu două linguri cu zahăr, una cu miere şi jumătate de ceaşcă de iaurt.
Aplică amestecul pe faţă, lasă să acţioneze pentru 15 minute, apoi clăteşte-te. Iaurtul este un exfoliant chimic, iar zahărul unul mecanic, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii. Mierea ajută la hidratarea pielii, iar dovleacul îi oferă nutrienţii necesari pentru a străluci de sănătate.

Hidratare intensă

Uleiul din seminţe de dovleac este esenţa absolută a dovleacului, iar beneficiile sale asupra pielii sunt extraordinare. Hidratează intens pielea şi o hrăneşte în profunzime.
Foloseşte câteva picături de ulei pentru a masa delicat tenul curat şi uscat. Ai grijă să-ţi cumperi ulei presat la rece, 100% natural, fără aditivi.

Exfoliere totală

Amestecă două linguri cu mălai într-o cană cu piure de dovleac. Masează-ţi tot corpul cu acest exfoliant pentru a îndepărta stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii. Clăteşte apoi şi hidratează-ţi pielea cu loţiunea ta de corp sau un ulei natural presat la rece.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anamaria pe 29 Oct 2013, 12:59
    pure de dovleac

    Cum se face piure-ul de dovleac ptr uz cosmetic? Se da crud la blender?

    0
    0

  • AndreeaEU pe 19 Oct 2013, 02:54
    :)

    Bravo Laura!!! Probabil s-au gandit ca noi suntem mai fraiere si nu ne dam seama....mda

    0
    0

  • laura pe 18 Oct 2013, 00:03
    redactor chior

    Imi pare rau pentru vestea proasta, dar chestia aia din poza e papaya, nu dovleac... Felicitarile mele pentru "marea" atentie la detalii!:))

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod