5 măști cu iaurt pentru fiecare tip de ten

5 măști cu iaurt pentru fiecare tip de ten

Uneori, cele mai bune ingrediete pentru pielea ta sunt și cel mai simplu de procurat. Iaurtul simplu, fără conservanți, zahăr sau arome, conține acid lactic care dizolvă celulele moarte de piele, eliberează porii și uniformizează culoarea pielii.
Iaurtul este antifungic și antiinflamator, ceea ce înseamnă că este o opțiune excelentă pentru pielea predispusă la apariția acneei.

O mască naturală cu iaurt poate fi obținută din numai câteva ingrediente, pe care probabil le ai deja în casă. Descoperă cinci măști naturale cu iaurt pe care să le încerci pentru a avea un ten mai frumos și mai strălucitor:

Mască simplă cu iaurt


Pentru această mască vei avea nevoie de doar câteva linguri de iaurt, de preferat unul organic. Aplică iaurtul simplu pe ten și gât, într-un strat subțire. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu iaurt pentru uniformizarea nuanței pielii

Ingrediente

2 linguti cu iaurt simplu organic
1-2 lingurițe cu miere
puțină zeamă de lămâie

Pune ingredientele în blender și mixează până când obții o pastă cremoasă.
Aplică masca pe ten și gât cu o pensulă sau cu degetele. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Folosește această mască seara, înainte de culcare. Zeama de lămâie face pielea sensibilă la razele soarelui. Acidul citric din zeama de lămâie și acidul lactic din iaurt au efect exfoliant, ajutând la uniformizarea nuanței pielii.

Mască cu fructe de pădure și iaurt


Ingrediente

2 linguri cu iaurt simplu
1/4 cană cu mix de fructe de pădure

Amestecă toate ingredientele în blender și mixează până ce obții o pastă fină. Aplică masca pe pielea curată și lasă să acționeze timp de 10-20 de minute, apoi clătește-te.
Acidul lactic din iaurt va exfolia delicat pielea, iar vitaminele și mineralele din fructele de pădure vor hrăni intens tenul.

Mască cu zmeură și iaurt


Ingrediente:

un pumn de zmeură prospătă
1 linguriță cu sirop de arțar organic
1 linguriță cu iaurt organic

Pisează zmeura cu o furculiță și amestecă cu celelalte două ingrediente. Aplică pe față și gât cu ajutorul degetelor și lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. După ce te-ai clătit și ai tamponat tenul cu un prosop curat, aplică o cremă hidratantă.
Vitamina C din zmeură protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, fiind un puternic antioxidant.

Mască cu iaurt pentru piele sensibilă


Ingrediente:

1/3 cană cu terci de ovăz
2 linguri cu iaurt simplu

Amestecă 1/3 cană cu terci de ovăz cu două linguri de iaurt simplu. Aplică în strat gros pe ten și lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Masează delicat masca pe față pe măsură ce te clătești. Terciul de ovăz are un efect exfoliant, îndepărtând celulele moarte de piele. În același timp, hrănește și calmează pielea iritată.
Iaurtul conține probiotice, bacterii benefice care reglează microbiomul pielii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod