4 reguli simple care te ajută să ai un ten strălucitor

Faci tot ceea ce ştii că este bine pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, dar tot nu obţii rezultatele la care visezi?
Câteva schimbări simple în viaţa de zi cu zi te pot ajuta să ai un ten cu o strălucire naturală, care să radieze de sănătate. Deşi par să nu aibă nicio legătură cu îngrijirea pieli, aceste reguli sunt mai importante decât crezi. Iată ce să încerci:

Dormi suficient

Nici cele mai scumpe creme nu îţi pot şterge oboseala de pe chip. Nu doar că ai cearcăne şi pari lipsită de viaţă, dar dacă nu dormi suficient poţi afecta frumuseţea tenului tău pe termen lung. Femeile care nu dorm cât trebuie în fiecare noapte sunt mai predispuse la apariţia ridurilor fine şi a petelor pigmentare.
Iar motivul este simplu: în timpul somnului, pielea se reface la nivel celular şi combate efectele nocive care apar pe timpul zilei din cauza poluării sau a razelor ultraviolete. Dormi între şapte şi nouă ore în fiecare noapte, de preferat pe spate.

Alege alimente benefice pentru piele

Alimentele bogate în acizi graşi omega 3, precum peştele gras sau avocado, sunt deosebit de importante pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Omega 3 reduce inflamaţia, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi o ajută să se menţină hidratată.
De asemenea, evită ingredientele care provoacă inflamaţii, aşa cum sunt zahărul sau alcoolul. Nu ar trebui să consumi mai mult de 25 de grame de zahăr pe zi sau mai mult de un pahar de alcool pe zi. Acestea deshidratează pielea, accentuează ridurile şi liniile fine şi provoacă inflamaţii la nivelul pielii.

Curăţă telefonul

Pentru că îl porţi mereu cu tine şi îl atingi cu mâinile murdare de sute de ori pe zi, telefonul mobil poate fi plin de bacterii nocive pentru pielea ta. Iar atunci când îl lipeşti de faţă, toate aceste bacterii sunt transferate pe tenul tău, provocând acnee, puncte negre sau comedoane.
Foloseşte şerveţele şi soluţie dezinfectantă pentru a-ţi curăţa în fiecare zi telefonul, iar în cazul în care vorbeşti mult la telefon, foloseşte casca.

Investeşte în ochelari de soare de calitate

Alege ochelari de soare care oferă o protecţie UVA şi UVB de 100%. Ochelarii de soare te ajută să previi apariţia ridurilor din jurul ochilor, dar previn şi deteriorarea retinei, care poate contribui la apariţia cataractei şi chiar la pierderea vederii. Poartă ochelarii nu doar când este soare, ci şi când este înnorat, pentru că razele UV penetrează norii.
Iar când soarele este foarte puternic, nu uita să porţi şi pălărie pentru a-ţi proteja mai bine pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod