3 motive pentru care parfumul tău nu persistă

3 motive pentru care parfumul tău nu persistă

Ai investit într-un parfum de calitate, dar ți se pare că nu persistă suficient de mult? Unele greșeli de aplicare sau modul cum alegi parfumul ar putea fi cauzele.
Ți s-a întâmplat să treci pe lângă o persoană și să te întrebi ce parfum poartă pentru că miroase incredibil de bine? Când parfumul altcuiva este atât de captivant, te face să te întrebi imediat dacă și parfumul tău are același efect.

Dacă ai senzația că răspunsul este nu, problema nu este neapărat parfumul, mai ales dacă ai învestit destul de mult într-unul de calitate. Există mai multe greșeli în aplicarea parfumului sau în alegerea tipului de parfum care afectează cât de mult rezistă pe piele.

Descoperă principalele trei motive pentru că are parfumul tău de calitate nu persistă suficient de mult:

Nu folosești tipul potrivit de parfum


Parfumurile sunt realizate prin extragerea uleiurilor din substanțe naturale precum fructe, flori și plante, care apoi sunt combinate cu alte uleiuri esențiale și ingrediente sintetice pentru a obține aroma finală. Există cinci tipuri de parfumuri și fiecare are o concentrație diferită de uleiuri.
În general, parfumurile florale și citrice nu rezistă la fel de mult precum cele cu arome lemnoase și de mosc. 

Indiferent care sunt variațiile de ingrediente folosite, regula de bază este aceea că o concentrație mai mare de uleiuri înseamnă o persistență mai îndelungată pe piele. Iar dacă nu știi diferența de concentrații, riști să cumperi fără să îți dai seama un parfum care rezistă puțin timp pe piele.

De obicei, cu cât un parfum este mai scump, cu atât concentrația de uleiuri este mai mare.
Iată care sunt aceste concentrații:

Eau fraiche: 1% până la 3% concentrație
Cologne: 2% până la 4% concentrație
Eau de toilette: 5 până la 15% concentrație
Eau de parfum: 15% până la 20% concentrație
Parfum extrait: 20% până la 40% concentrație

Ai pielea uscată


În ceea ce privește persistența unui parfum, specialista Bee Shapiro declară pentru hellogiggles.com că un rol important îl are și nivelul de ulei natural de la nivelul pielii tale. „Parfumul aderă cel mai bine la ulei, prin urmare noi recomandăm întotdeauna să îți menții pielea bine hidratată pentru a face parfumul să reziste”, spune Shapiro.

Acesta este motivul pentru care iarna parfumul tău nu persistă suficient de mult, din moment ce atât aerul cât și pielea sunt mai uscate.
„Parfumurile sunt în general mai robuste în climat cald și pe piele umedă”, adaugă specialista.

Dacă ai în mod natural o piele mai uscată, experții recomandă să investești în lotiunea de corp din aceeași gamă a parfumului tău sau să îți hidratezi pielea pentru a face parfumul să reziste mai mult.

„De asemenea, poți să îți hidratezi pielea cu o loțiune fără parfum, iar deasupra să aplici parfumul tău”, recomandă Shapiro.

Nu aplici parfumul în zonele potrivite


Cele mai bune locuri pe care să aplici parfumul sunt punctele de puls de pe piele, precum încheieturile mâinilor și gâtul. Pentru că aceste zone sunt mai calde, vor face ca parfumul să reziste mai mult.
Nu freca pielea după ce aplici pentru că în acest fel vei grăbi evaporarea. Pur și simplu pulverizează și lasă să se usuce.

De asemenea, specialiștii recomandă să pulverizezi puțin parfum și pe păr, ca atunci când se mișcă să distribuie aromele. Un alt truc este să pulverizezi parfum pe haine pentru a-l face să reziste mai mult.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod