Angelina Jolie este revoltată de situația din Afganistan: „E un eșec aproape imposibil de înțeles”

Angelina Jolie și-a făcut debutul pe Instagram în weekend și a reușit să strângă peste 7,7 milioane de urmăritori în trei zile. Ea a distribuit o scrisoare pe care a primit-o de la o adolescentă din Afganistan, țară în care talibanii au preluat recent puterea.
Actrița în vârstă de 46 de ani i-a depășit pe Rupert Grint și David Attenborough, care dețineau recordul pentru cel mai scurt timp în care au acumulat un milion de followeri. Angelina a strâns 2,1 milioane de urmăritori în mai puțin de trei ore.

Angelina este urmărită de numeroase staruri, printre care Drew Barrymore, Bella Hadid, Bella Thorne, Jamie Lee Curtis sau Helena Christiansen.

Aceasta este o scrisoare care mi-a fost trimisă de către o adolescentă din Afganistan. Chiar acum, oamenii din Afganistan își pierd abilitatea de a comunica pe social media și de a se exprima liber.
Am venit pe Instagram pentru a le împărtăși poveștile și vocile celor din întreaga lume care luptă pentru drepturi lor umane de bază
”, a scris Angelina.

Citește și: Beyonce, noua imagine a Tiffany & Co: A pozat alături de Jay-Z, purtând celebrul diamant galben Tiffany în valoare de 30 de milioane de dolari


Am fost la granița cu Afganistan cu două săptămâni înainte de 11 Septembrie, unde am întâlnit refugiați afgani care fugiseră de talibani. Asta s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani”, a continuat vedeta.

Este revoltător să vezi cum afganii sunt strămutați încă o dată din cauza fricii și incertitudinii care le-au cuprins țara.
Să irosești atât de mulți bani și timp, să se verse sânge și vieți să fie pierdute doar ca să se ajungă la asta este un eșec care e aproape imposibil de înțeles
”, a scris actrița.

Să vezi cum decenii la rând refugiații afgani - unii dintre cei mai capabili oameni din lume - sunt tratați ca o povară este de asemenea revoltător. La fel ca alții care sunt dedicați, nu voi întoarce spatele. Voi continua să caut modalități să ajut. Și sper că o să vă alăturați”, a adăugat actrița.

Angelina Jolie este Ambasador Al Bunăvoinței în cadrul Agenției ONU pentru Refugiați și a vizitat de-a lungul anilor peste 30 de țări.
O sursă a declarat pentru People că Jolie a intrat pe Instagram pentru a atrage atenția asupra opresiunii femeilor din Afganistan, în condițiile în care acestea nu mai pot comunica.

Angie s-a simțit responsabilă să se alăture într-un moment în care femeile și tinerii din Afganistan își pierd capacitatea de a comunica pe social media și de a se exprima liber. Din punctul ei de vedere, dacă poate face parte din efortul de a le amplifica vocile, atunci este un motiv bun să își facă un cont și să își folosească platforma”, a declarat sursa.

În scrisoarea trimisă vedetei, adolescenta spune că îi este tot mai dificil să ajungă la școală pentru că talibanii patrulează pe străzi și că se simțea mult mai în siguranță înainte ca talibanii să câștige controlul.

Fata își face griji că școala sa va fi închisă la ordinul talibanilor.
Adolescenta se teme că Afganistan „se va întoarce în timp, în urmă cu 20 de ani”, într-o perioadă în care femeile nu aveau „niciun drept”.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 August 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod