13 trucuri care te ajută să stimulezi în mod natural creșterea părului

Există o mulțime de factori care contribuie la creșterea părului, de la masajul scalpului și până la tratamente naturale precum masca de păr cu gălbenuș de ou.
Este important de retinut ca nu exista un remediu minune care sa accelereze cresterea parului. Acesta este un factor mostenit genetic, insa ingrijirea corecta reduce ruperea parului si te ajuta sa obtii o podoaba capilara mai sanatoasa si stralucitoare.

Iata 13 trucuri pe care sa le incerci daca vrei sa ai parul lung si sanatos:


Maseaza-ti scalpul


Investim multi bani in produse pentru ingrijirea parului, dar uitam adesea ca parul creste de la nivelul scalpului. „Asa cum solul de calitate este esential pentru cresterea unor plante sanatoase, un scalp sanatos este fundatia pentru cresterea sanatoasa a parului”, declara medicul tricologist Alan Bauman pentru byrdie.com.

„Cercetarile au aratat ca masajul scalpului are beneficii in privinta hormonilor stresului, tensiunii sanguine si ritmului cardiac”, spune specialistul.
O modalitate simpla de a stimula cresterea parului acasa este sa iti faci un masaj al scalpului. Acesta stimuleaza circulatia sanguina la nivelul pielii, fortifica radacinile si ajuta ca nutrientii sa ajunga mult mai usor la foliculii de par.

Incearca o masca de par cu galbenus de ou


In medie, parul creste cu 0,5 pana la 1,25 centimetri pe luna si desi nu putem accelera acest proces, putem influenta calitatea firelor de par produse de foliculi. Exista metode care stimuleaza numarul foliculilor de pe scalp, ceea ce va ajuta ca mai multe fire de par sa fie in faza de crestere, rezultatul fiind un par mai des si mai sanatos.
Ouale contin lecitina si proteine, care hranesc si fortifica firele de par. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod