12 greșeli de zi cu zi care duc la apariția acneei

Te-ai întrebat dacă unele obiceiuri de zi cu zi contribuie la apariția sau accentuarea acneei?
Medicul dermatolog Monica Păun spune că este foarte posibil.

„Acneea este o afectiune cronica, inflamatorie, a foliculului pilo-sebaceu. Principalii factori implicati in acnee sunt: productia de sebum in exces (stimulata de hormonii androgeni), acumularea lui si obstruarea foliculilor, bacteriile P.acnes si inflamatia. Este o afectiune des intalnita in randul adolescentilor, dar care poate afecta toate categoriile de varsta. O parte importanta din tratamentul acneei este reprezentata de regulile igieno-dietetice.
Respectarea acestora poate contribui la reducerea episoadelor care provoaca, declanseaza sau exacerbeaza acneea”, spune medicul dermatolog Monica Paun, din cadrul spitalului Colentina.

Iata care sunt, conform specialistului, obiceiurile zilnice care duc la aparitia acneei sau care inrautatesc aceasta afectiune:

1. Dieta bogata in glucide si lactate


In timp ce studiile despre influenta dietei asupra acneei sunt controversate, majoritatea cercetatorilor sunt de acord ca o dieta bogata in produse cu indice glicemic crescut (paine alba, fulgi de porumb, chipsuri din cartofi, cartofi prajiti, gogosi sau alte produse de patiserie, bauturi dulci) si produse lactate pot exacerba acneea.

2. Fumatul


Se pare ca fumatul agraveaza acneea provocand stres oxidativ la nivelul pielii si prin modificarea compozitiei sebumului. Un studiu a aratat ca agravarea acneei este direct proportionala cu cantitatea de tutun consumata. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod