10 mituri despre îngrijirea pielii

Nu te lăsa păcălită de reclame sau idei greșite, ci învață să alegi produsele care îți fac bine. Îngrijirea pielii nu este foarte complicată dacă reușești să eviți miturile care te pot dezorienta.
Aspectul pielii depinde în mare măsură de gesturile zilnice și de rutina de îngrijire, însă lucrurile pe care te-ai obișnuit să le crezi nu au întotdeauna o bază reală. 

 
Iată care sunt principalele mituri legate de îngrijirea pielii:

 
1. Cremele hidratante și serurile nu mai funcționează după o anumită perioadă de timp și trebuie să le înlocuiești

Deocamdată nu există dovezi clare care să arate că produsele nu mai au efect după un anumit interval de timp, dar pielea se poate schimba ca urmare a fluctuațiilor hormonale determinate de sarcină, menopauză și alți factori. În acest context poate fi util să variezi produsele folosite pentru a răspunde noilor nevoi ale pielii, nu pentru că nu mai sunt eficiente.

 
2. Cremele pot elimina celulita

Celulita este foarte frecvent întâlnită și majoritatea femeilor au această problemă. Nu s-a dovedit încă faptul că aceste creme speciale o pot înlătura.
Multe dintre ele au drept ingredient de bază cafeina și pot îmbunătăți temporar aspectul pielii, mai ales dacă celulita este de o gravitate ușoară sau moderată. Antrenamentele axate pe creșterea masei musculare sunt mult mai eficiente pentru eliminarea celulitei.

 
3. Este întotdeauna mai bine să folosești produse naturale și organice

În niciun caz. Există o idee preconcepută conform căreia orice produs natural este mai sigur și are un efect mai bun asupra pielii. De obicei acest lucru nu este real. Nu există o definiție clară pentru produsele naturale sau organice și ar putea chiar să conțină ingrediente surprinzătoare. Chiar și standardele de certificare sunt diferite în funcție de regiune. În plus, multe extracte naturale pot cauza iritații sau reacții alergice la fel ca și produsele caracterizate drept sintetice sau artificiale.

 
4. Nu se poate face nimic împotriva efectelor poluării

Substanțele poluante din aer pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii sau agravarea afecțiunilor cum sunt rozaceea și eczema. Efectele negative sunt produse de radicalii iberi, iar serurile care conțin antioxidanți pot limita deteriorarea pielii.
Contează și să-ți cureți pielea în profunzime în fiecare seară pentru a da șansa tenului de a prelua ingredientele active din produsele de îngrijire.

 
5. Dacă bei apă poți îmbunătăți aspectul pielii

Este un mit foarte des întâlnit, dar realitatea este că o cantitate mare de apă nu va elimina rapid toxinele din organism și nici nu va menține pielea hidratată. Din păcate, creșterea consumului de apă nu va preveni ridurile și nici nu-ți va face pielea mai netedă.

 
6. Produsele de îngrijire trebuie alese în funcție de vârstă

Nu există nici măcar două persoane care să aibă o piele identică, așa că o clasificare a produselor pe vârste nu este deloc utilă. Produsele trebuie selectate în funcție de problemele specifice ale tenului, de exemplu petele pigmentare, ridurile, liniile de expresie, acneea, deshidratarea sau excesul de sebum.

 
7. Efectul negativ al razelor solare se încheie la 18 ani

Fals. Efectele negative ale radiațiilor ultraviolete se acumulează în timp și nu este niciodată prea târziu să începi să folosești frecvent cremele de protecție solară.

 
8. SPF-ul din crema hidratantă și fondul de ten este suficient

La modul ideal este mai bine să folosești un produs separat pentru protecția solară, în afară de crema hidratantă și machiaj. Potrivit specialiștilor, cantitatea de cremă sau de fond de ten nu este suficientă pentru o protecție adecvată, așa că este o idee bună să finalizezi machiajul de dimineață cu un strat de cremă de protecție solară.

 
9. Nu poți avea niciodată prea multe ingrediente active

Ba da. Tendința spre gamele complexe de îngrijire a pielii caracterizată prin crearea multiplelor straturi de produse poate provoca reacții alergice datorită combinării unui număr prea ridicat de ingrediente active.
De obicei este mai sigur să folosești unul sau două produse care au efecte multiple decât să creezi starturi suplimentare care pot provoca înroșirea sau iritarea pielii.

 
10. Prea multă cremă de ochi va agrava ridurile sau creează pungi sub ochi

Este puțin probabil ca o cantitate ridicată de cremă de ochi să cauzeze pungi sau alte probleme. Multe creme de ochi au ingrediente emoliente care reduc aspectul ridurilor prin netezirea pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că pielea din jurul ochilor este sensibilă, iar ingredientele precum retinolul sau acizii de fructe pot cauza deshidratare, înroșire, lăcrimare, umflare sau descuamare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod