Un hairstilist spaniol creează picturi pe păr cu ajutorul tehnologiei: 20 de imagini uimitoare

Hairstilistul spaniol Alexis Ferrer realizează coafuri și tunsori impresionante de mai bine de 20 de ani.
Iar de curând a revoluționat trendurile în materie de colorare a părului cu noua sa tehnică de imprimare a unor modele fotografice pe păr.

Este o nouă tehnologie care nu a mai fost folosită niciodată până acum și care a strâns deja numeroși fani. Alexis a avut nevoie de mulți ani pentru a-și perfecționa metoda, care face posibilă imprimarea unor modele colorate și detaliate pe păr, fără să folosească vopseaua convențională.

Ferrer și-a prezentat tehnica în cadrul celei mai noi colecții ale sale numită La Favorite, care combină pasiunea sa pentru artă, tehnologie și natură și care îl ajută să realizeze adevărate picturi pe păr. 
„În 2012 am început să imprim prima dată imagini pe păr pentru că am vrut să reprezint visele pe păr. Cred că decorarea părului prin imprimarea imaginilor reprezintă viitorul.
Îmi place să combin arta tradițională cu tehnologia”, a declarat hairstilistul pentru boredpanda.com.

Artistul a avut prima dată ideea de a imprima imagini pe păr în 2012 când a fost rugat să reprezinte o colecție la International Trend Vision Awards by Wella Professionals. Alexis a decis să printeze imagini pe părul modelelor folosind o tehnică specială, pe care a dezvoltat-o tot mai mult în următorii ani.

A lucrat mult timp la perfecționarea calității imaginii și la intensitatea culorilor, iar rezultatele muncii sale se văd cel mai bine în cadrul colecției sale numite La Favorite.

„La Favorite a fost creată utilizând tehnica de printare digitală pe păr.
Ideea a fost de a imprima modele pe păr așa cum o facem pe materialele textile”, a declarat artistul. 

„Inspirația din spatele acestei colecții este istoria artei fanceze. Plimbările prin grădinile palatelor din Franța erau o activitate obișnuită în secolul XVIII. Florile și animalele i-au inspirat pe croitori să creeze cele mai bune materiale textile pentru burghezia franceză din secolul XVIII. Aceste imprimeuri nu doar că ofereau un aer aparte rochiilor din trecut, dar erau utilizate și pentru a decora pereții și mobilierul din vilele franțuzești.
Noua tehnologie ne permite să recreem acele modele minunate și pe păr”, a mai spus Ferrel.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod