Studiu: Vocea femeilor în perioada fertilă îi face pe bărbaţi să simtă furnicături pe piele

Vocea femeilor în perioada fertilă a lunii duce la o creştere a activităţii electrice la nivelul pielii bărbaţilor, schimbările hormonale din organismul femeilor afectând laringele şi producând o voce mai gravă,cu un efect seducător asupra ambelor sexe.

Cercetătorii americani au descoperit că bărbaţii simt furnicături când aud femeile vorbind, potrivit unui studiu citat de cotidianul britanic Daily Mail. O echipă de cercetători de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede că schimbările hormonale prin care trec femeile le afectează acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor să fie mai gravă, tonalitate care are un efect mai mare asupra ascultătorului.

Schimbarea tonalităţii vocale poate face ca bărbaţii să simtă furnicături pe piele, activitatea electrică la suprafaţa pielii crescând în circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, susţin cercetătorii.

Studiul a arătat, de asemenea, că pulsul bărbaţilor creşte la auzul vocii joase a unei femei.

Cercetătorii susţin că această intensificare a reacţiilor este un semn clar că ascultătorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei.

"Capacitatea unui bărbat de a identifica şi răspunde unei femei fertile îi conferă acestuia un avantaj în ce priveşte reproducerea, atunci când trebuie să aleagă între mai multe partenere. Pe de altă parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei", a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alături de Nate Pipitone de la Adams State University, în statul american Colorado.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • liviu pe 26 Dec 2014, 19:22
    ????

    simti furnicaturi si la o femeie de 100 de kile???? :)))))!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod