Sex. Ce trebuie să ştii când faci dragoste cu un bărbat de 40 de ani



Are nevoie de mai multă stimulare

Începând cu vârsta de 40 de ani, nivelul testosteronului, hormonul sexual masculin, începe să scadă treptat, potrivit specialiştilor webmd.com. Efectele sunt un libido mai scăzut, dar şi o erecţie mai greu de obţinut. Prin urmare, nu te aştepta să fie pregătit pentru sex din prima secundă.

Este posibil să aibă nevoie de puţin ajutor, iar stimularea, în special cea vizuală, ar putea fi de folos. Poartă lenjerii foarte sexy sau costume desprinse din fanteziile lui, fă-i masaj erotic, sărută-l îndelung şi, mai ales, oferă-i timpul necesar. După vârsta de 40 de ani bărbaţii au nevoie de un preludiu mai lung, ceea ce poate fi un avantaj pentru tine, având în vedere faptul că femeile au nevoie de mai mult timp pentru a intra în starea necesară pentru o partidă de amor.

Nu are chef de sex

Te îngrijorează faptul că iubitul tău nu mai are la fel de mult chef de sex? Este o consecinţă a scăderii nivelului de testosteron din organism, care apare după vârsta de 40 de ani şi care se manifestă printre altele şi prin diminuarea apetitului sexual.

Nu doar testosteronul este vinovat pentru asta. Potrivit sexologului american Michael Krychman, citat de webmd.com, bărbaţii sunt puternic afectaţi de stres la această vârstă din cauza numeroaselor responsabilităţi cu care au de-a face, precum banii, copiii, presiunea de la locul de muncă sau apariţia unor probleme de sănătate. Toate acestea le taie cheful de sex. Dacă îi oferi sprijinul tău, moral şi emoţional, îl poţi ajuta să treacă mai uşor peste toate aceste griji, iar viaţa voastră sexuală va avea de câştigat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod