Casa ta. 6 trucuri pentru ca dulapurile tale să fie mai încăpătoare

Există o regulă universală nescrisă: atunci când cauţi cu disperare un obiect de care ai nevoie, îl găseşti de obicei după ce nu îţi mai trebuie.

Ca să întâmpini cât mai rar această situaţie neplăcută, este necesar să-ţi organizezi mai bine lucrurile în casă şi în special în dulapuri. Iată ce poţi face:

Instalează separatoare pentru rafturi

Acestea îţi permit să organizezi lucrurile mărunte pe categorii, în loc să le arunci la gramadă într-un sigur raft, de unde să le găseşti foarte greu. Sunt ideale pentru rafturile din bucătorie, pentru a aranja tacâmurile în ordine, dar şi pentru măsuţa de toaletă sau dulapurile din baie, unde poţi aşeza pe categorii cosmeticele sau accesoriile pentru înfrumuseţare.

Aşază mai multe poliţe

Un număr mai mare de poliţe într-un dulap, în special unul pentru haine, îţi permite să păstrezi mai multe obiecte vestimentare într-o ordine mai bună. Distanţa mare dintre poliţe te va obliga să realizezi "turnuleţe" înalte formate din haine, care la cea mai mică mişcare cad, iar lucrurile tale vor fi instant răvăşite.

Foloseşte pungi pentru vidare

Obiectele mari, în special cele pufoase precum pilotele, păturile groase sau pernele pe care nu le foloseşti ocupă mai puţin spaţiu în dulap dacă sunt compactate în pungi pentru vidare. Aceste invenţii se dovedesc deosebit de utile pentru a depozita cât mai multe într-un spaţiu mic.

Sunt uşor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să introduci lucrurile în pungile speciale şi apoi să foloseşti aspiratorul pentru a le vida. Sigilează-le şi aşază-le în dulap.

Alege umeraşe subţiri

Pentru dulapul de haine, umeraşele subţiri, în special cele din sârmă pe care le primeşti de obicei de la curăţătorie, sunt de preferat în locul celor masive, din plastic sau lemn. Ocupă mai puţin spaţiu, ceea ce îţi permite să aşezi mai multe haine pe aceeaşi bară. De asemenea, sunt uşoare şi nu îţi îngreunează inutil bara de susţinere, care poate ceda sub greutate prea mare.

Foloseşte cutiile

Cutiile pentru depozitare sunt excelente pentru a păstra ordinea în dulapurile tale astfel încât să încapă cât mai multe lucruri. Foloseşte-le pe cele decorative în dulapurile cu uşi din sticlă, dar pentru dulapurile fără geamuri, cutiile transparente din plastic sunt ideale pentru că îţi permit să vezi ce se află în interior, astfel că vei găsi mult mai uşor ceea ce cauţi.

Nu uita de uşi!

Pe uşile dulapurilor pot fi montate rafturi metalice care sunt la rândul lor extrem de utile, mai ales în baie sau bucătărie. Poţi aşeza pe ele obiecte mici, care nu sunt foarte grele, astfel încât să nu afectezi balamalele uşilor.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod