Mesajele cu conţinut sexual şi flirtul, considerate forme de infidelitate

Mesajele cu conţinut sexual explicit, fotografiile indecente trimise altor persoane decât partenerul de viaţă şi flirtul sunt considerate forme de infidelitate de peste 50% dintre femei şi

Mesajele cu conţinut sexual explicit, fotografiile indecente trimise altor persoane decât partenerul de viaţă şi flirtul sunt considerate forme de infidelitate de peste 50% dintre femei şi bărbaţi, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite ale Americii.

Un sondaj, la care au participat peste 2.600 de bărbaţi şi femei fără partener, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, care folosesc site-urile matrimoniale Christian Mingle şi JDate, a arătat că 25% dintre aceştia iau în considerare să se căsătorească cu o persoană care le-a fost infidelă de-a lungul relaţiei, relatează huffingtonpost.com.

Datele privind infidelitatea provin din raportul site-ului State of Dating America, care realizează cercetări amănunţite privind complexitatea relaţiilor moderne.

Rezultatele sondajului arată că bărbaţii şi femeile au definiţii diferite pentru infidelitate, atitudinea femeilor privind nestatornicia bărbaţilor devenind pe parcursul anilor "mai liberală".

Astfel, în anul 2013, 82% dintre femei şi 56% dintre bărbaţi au afirmat că ei consideră mesajele cu conotaţie sexuală sau flirtul o formă de infidelitate. Anul acesta, numărul femeilor care cred că un mesaj de acest gen reprezintă un gest de infidelitate a scăzut până la 68%, în timp ce în cazul bărbaţilor a scăzut la 51%.

De asemenea, 90% dintre femei susţin că "un sărut pasional" cu o altă persoană înseamnă un act de infidelitate, în timp ce, anul trecut, 100% dintre respondente considerau că a săruta pe altcineva decât partenerul de viaţă înseamnă nestatornicie.

Şi în cazul persoanelor de sex masculin procentul a scăzut, 75% dintre bărbaţi fiind de acord cu această afirmaţie, în comparaţie cu 86% în 2013.

De asemenea, respondenţilor li s-a cerut să spună dacă practicarea "sexului cu o altă persoană decât partenerul de viaţă, în mod repetat", reprezintă o formă de infidelitate. Astfel, 92% dintre femei au fost de acord cu această afirmaţie, 86% dintre bărbaţi fiind de aceeaşi părere, notează Mediafax.

Pe de altă parte, 38% dintre persoanele fără partener au recunoscut că au fost infidele într-o relaţie anterioară - o creştere uşoară faţă de anul 2013, când doar 22% au spus că şi-au înşelat partenerul.

Într-un sondaj recent realizat de HuffPost, 79% din aproximativ 1.000 de adulţi chestionaţi au afirmat că ar considera că partenerul este infidel dacă ar trimite mesaje cu conţinut sexual sau fotografii altor persoane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod