Studiu. Cancerul în gât poate fi cauzat de excesul de sex oral

Cercetătorii americani au realizat un studiu despre sexul oral, afirmând că numărul în creştere al cazurilor de cancer este strâns legat de obiceiurile sexuale ale oamenilor din ultimul

Cercetătorii americani au realizat un studiu despre sexul oral, afirmând că numărul în creştere al cazurilor de cancer este strâns legat de obiceiurile sexuale ale oamenilor din ultimul deceniu.

Specialiştii au observat că în SUA au apărut, în ultimul timp, tot mai multe cazuri de cancer în gât şi la cap, acestea fiind provocate de infecţia cu HPV, care se transmite de multe ori prin contactul sexual de orice fel. Mai mult, medicii avertizează că sexul oral făcut cu mai mulţi parteneri poate duce la cancer în gât.

„Este o legătură puternica între activitatea sexuală crescută, în speţă sexul oral, şi infecţiile cu HPV tot mai dese“, a spus doctorul Greg Hartig, profesor la Universitatea de Medicină din Wisconsin.

În cadrul studiului s-a demonstrat că tinerii care au cancer în gat sau la cap şi care au contactat infecţia cu HPV prin cavitatea bucală aveau mai mulţi parteneri şi practicau sexul oral foarte des.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod