Impotenta nu este numai problema lui...

Iata o problema grava a timpurilor noastre cu care se confrunta din ce in ce mai multe cupluri! Chiar si cele tinere, pentru ca poate aparea la orice varsta. Aproape 1 din 10 barbati...
Iata o problema grava a timpurilor noastre cu care se confrunta din ce in ce mai multe cupluri! Chiar si cele tinere, pentru ca poate aparea la orice varsta. Aproape 1 din 10 barbati sufera de disfunctie erectila si desi este tratabila, doar aproximativ 10% dintre barbati urmeaza un tratament. De aceea este foarte important ca atunci cand sesizati probleme de erectie, chiar daca sunt ocazionale, trebuie le luati in serios, mai ales daca dureaza de cateva saptamani. Nu lasati ca impotenta sa va afecteze viata sexuala de cuplu!  

Impotenta este o problema de performanta sexuala masculina. Ea inseamna neputinta unui barbat de a avea o erectie suficienta pentru a obtine un act sexual. Impotenta poate avea diferite grade, de la pierderea partiala a rigiditatii penisului, in mod suficient pentru a impiedica actul sexual, pana la pierderea totala. Un penis care nu este rigid impiedica penetrarea si deci consumarea actului sexual.

Cauzele aparitiei impotentei pot fi multiple - organice sau psihologice. In ambele cazuri, componenta psihologica este foarte importanta pentru rezolvarea problemei, in masura in care acest lucru este posibil. Cauzele organice cele mai intalnite sunt: varsta, boli care afecteaza sistemul circulator sau nervos, alcoolism sau alt tip de consum de substante (tutun sau droguri), tulburari ale prostatei, epuizare fizica etc. Atunci cand cauza este organica, tratamentul medicamentos adecvat poate imbunatati situatia.

Tot mai intalnit insa, cauza impotentei este una psihica: anxietate, stres, probleme morale sau etice, depresie, probleme de cuplu. In acest caz, medicamentele pot ajuta, insa atata timp cat nu este inteleasa cauza aparitiei probleme, exista riscul ca mai devreme sau mai tarziu problema erectiei sa redevina prezenta in viata persoanei si a cuplului.

Cele mai intalnite cauze psihologice si modul in care se poate interveni

 
Blocajul dat de un scenariu anticipativ de lipsa a performantei


De cele mai multe ori, cu cat impotenta este mai severa si mai evidenta in incercarea consumarii unui act sexual, cu atat barbatul se simte mai anxios si se predispune la esec la urmatoarea incercare. Pentru fiecare cuplu in parte exista momente ratate. Uneori din cauza emotiilor prea mari sau din cauza plictiselii, a anumitor probleme de comunicare sau, pur si simplu, din cauze externe celor doi.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • boldurse pe 29 Mar 2019, 13:29
    Impotenta

    Si vigraxul poate ajuta destul de mult la imbunatatirea performantelor sexuale.

    0
    0

  • donna pe 27 Nov 2009, 20:42
    pt cory

    cum a spus si Lili dupa 7 zile esti protejata...iau Marvelon de cativa ani si nu mi s-a intamplat sa raman insarcinata...si inca ceva...nu conteaza cand ejaculeaza inainte,atunci sau dupa ce iei pastila...esti protejata 24 din 24...iar articolul e foarte bun,e bine ca multe cupluri sa stie aceste lucruri...

    1
    0

  • churry pe 19 Ian 2009, 22:49
    ejaculeaza prea repede

    am 3 ani cu prietenul meu si suntem foarte bine impreuna dar cand facem dragoste 60% din datile cand facem dragoste ejaculeaza prea repede. si nu imi pot da seama ce are.

    2
    0

  • cory:( pe 19 Oct 2008, 18:14
    pt lili

    iti multumesc...

    1
    0

  • lili pe 19 Oct 2008, 15:53
    pt cory

    dupa 7 zile de anticonceptionale esti protejata. Nu-ti fa griji poate sa ejaculeze k nu ramai insarcinata, o spun din experienta proprie.

    1
    0

  • cory:( pe 15 Oct 2008, 18:36
    vreau un sfat:((

    fetelor am nevoie de un sfat dak se poate.stiu k nu este articolul potrivit dar vreau sa ma lamuresc cu ceva.am inceput sa iau anticonceptionale marvelon de aproximativ 2 luni.prietenul meu nu a ejaculat in mine doar dupa ce am terminat prima folia deoarece am vrut sa fim siguri k isi fac efectu.dar nu sunt lamurita in legatura cu ceva...si ma tot gandesc...pastilele le iau la ora fixa dar sa intamplat de mai multe ori sa ejaculeze in mine inainte cu cateva ore sa iau pastila.am o singura intrebare la voi dak se poate.se poate intampla ceva dak ejaculeaza in tine si tu iti iei pastila dupa cateva ore.va multumesc

    1
    0

  • dani3la1 pe 4 Oct 2008, 02:51
    adevarat

    daca partenera nu stie sa aiba rabdare cu partenerul ei in cazul disfunctiilor sexuale e o cauza pierduta,experienta mi-a demonstrat ca avind multa,multa rabdare si mai ales dragoste poti atinge culmile extazului chiar si in cazurile acestea

    1
    0

  • muzica53 pe 3 Oct 2008, 12:51
    interesant

    articol f.bun.perfomanta sexula este necesara pt o armonie in cuplu dar si pt sanatate.

    1
    0

  • abureala pe 3 Oct 2008, 01:25
    tare

    tatare de tot articolul... il citeste careva ?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod