Impotenta nu este numai problema lui...

Daca barbatul este foarte competitiv, el nu va putea accepta faptul ca nu a avut o erectie si se va putea simti umilit in fata partenerei. Acest sentiment il poate urmari obsedant, temandu-se ca nu e doar o intamplare si ca acest lucru se va putea intampla din nou. Teama se instaleaza ca un motor care ii alimenteaza urmatorul esec, pentru ca, din teama de a nu esua, el se predispune la asta. In acest fel, un barbat poate avea sentimentul ca devine de la o zi la alta impotent, cand el este doar prins in propria capcana a temerilor sale.

Oboseala

Multi adulti tineri se suprasolicita in programul lor zilnic. Au un job care le consuma cea mai mare parte din zi, mai au o jumatate de norma de condus pana la serviciu si inapoi, poate un copil de care trebuie sa aiba grija, facturi de platit, comisioane de facut si cand ajung acasa mai raman de rezolvat si micile reparatii sau temele copilului.

Dincolo de asta, raman putinele ore de somn care sa ii dea voie sa o ia de la capat a doua zi. In acest caz, apare o stare de detasare si o amortire a persoanei, care isi amana zi de zi visele si dorintele, si ca atare se amana si pe sine ca fiinta sexuala. Viata sexuala se diminueaza tot mai mult si in timp apare intrebarea serioasa a unor probleme de performanta sexuala.

Stresul, anxietatea, depresia si scaderea libidoului

In alte cazuri, chiar daca barbatul isi doreste o viata normala, intamplarile si presiunea din exterior il impiedica sa obtina tot ce isi doreste, apar tensiuni, probleme. iar curand si simptome: atacuri de panica, depresie, fobii. In tulburarile de stare, organismul se simte in pericol si reactioneaza ca atare. Percepandu-se in pericol, nivelul libidoului scade foarte mult pana la disparitie, pentru ca persoana nu se simte in siguranta. Scaderea libidoului aduce cu sine imputinarea sau chiar disparitia erectiilor.

Daca este datorata unei cauze mentale, disfunctia erectila apare destul de brusc si poate sa dispara cand starea mentala se imbunatateste. In cazul in care are astfel de probleme sexuale, barbatul poate devini chiar mai anxios si mai depresiv, ceea ce nu face decat sa inrautateasca problemele de cuplu, dar si ale lui, prin acentuarea anxietatii si mentinerea disfunctiei erectile. Daca in anumite situatii iubitul tau are o erectie buna (de exemplu, prin masturbare sau la trezirea din somn), disfunctia erectila are mai degraba o cauza psihologica decat una fizica.

Cum poate fi ajutat partenerul sa depaseasca aceste momente? Pe langa medicamentele destinate tratamentului, poate face si cateva exercitii ale musculaturii planseului pelvin. Se stie ca acesti muschi invelesc partea de jos a vezicii si rectului. Unul dintre acesti muschi inveleste partial baza penisului si impiedica sangele sa iasa din penis in timpul erectiei. Studiile arata ca intarirea muschilor planseului pelvin la barbati poate vindeca disfunctia erectila in anumite cazuri.

Afla mai multe detalii referitoare la disfunctiile sexuale din articolele:

Ghidul disfunctiei sexuale

Dificultatile sexuale - impotenta

Ce facem cand apar disfunctiile sexuale

Unde a disparut dorinta sexuala?

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • boldurse pe 29 Mar 2019, 13:29
    Impotenta

    Si vigraxul poate ajuta destul de mult la imbunatatirea performantelor sexuale.

    0
    0

  • donna pe 27 Nov 2009, 20:42
    pt cory

    cum a spus si Lili dupa 7 zile esti protejata...iau Marvelon de cativa ani si nu mi s-a intamplat sa raman insarcinata...si inca ceva...nu conteaza cand ejaculeaza inainte,atunci sau dupa ce iei pastila...esti protejata 24 din 24...iar articolul e foarte bun,e bine ca multe cupluri sa stie aceste lucruri...

    1
    0

  • churry pe 19 Ian 2009, 22:49
    ejaculeaza prea repede

    am 3 ani cu prietenul meu si suntem foarte bine impreuna dar cand facem dragoste 60% din datile cand facem dragoste ejaculeaza prea repede. si nu imi pot da seama ce are.

    2
    0

  • cory:( pe 19 Oct 2008, 18:14
    pt lili

    iti multumesc...

    1
    0

  • lili pe 19 Oct 2008, 15:53
    pt cory

    dupa 7 zile de anticonceptionale esti protejata. Nu-ti fa griji poate sa ejaculeze k nu ramai insarcinata, o spun din experienta proprie.

    1
    0

  • cory:( pe 15 Oct 2008, 18:36
    vreau un sfat:((

    fetelor am nevoie de un sfat dak se poate.stiu k nu este articolul potrivit dar vreau sa ma lamuresc cu ceva.am inceput sa iau anticonceptionale marvelon de aproximativ 2 luni.prietenul meu nu a ejaculat in mine doar dupa ce am terminat prima folia deoarece am vrut sa fim siguri k isi fac efectu.dar nu sunt lamurita in legatura cu ceva...si ma tot gandesc...pastilele le iau la ora fixa dar sa intamplat de mai multe ori sa ejaculeze in mine inainte cu cateva ore sa iau pastila.am o singura intrebare la voi dak se poate.se poate intampla ceva dak ejaculeaza in tine si tu iti iei pastila dupa cateva ore.va multumesc

    1
    0

  • dani3la1 pe 4 Oct 2008, 02:51
    adevarat

    daca partenera nu stie sa aiba rabdare cu partenerul ei in cazul disfunctiilor sexuale e o cauza pierduta,experienta mi-a demonstrat ca avind multa,multa rabdare si mai ales dragoste poti atinge culmile extazului chiar si in cazurile acestea

    1
    0

  • muzica53 pe 3 Oct 2008, 12:51
    interesant

    articol f.bun.perfomanta sexula este necesara pt o armonie in cuplu dar si pt sanatate.

    1
    0

  • abureala pe 3 Oct 2008, 01:25
    tare

    tatare de tot articolul... il citeste careva ?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod