Excitarea sexuala sau infierbantarea nebuna

Pasiuni dezlantuite? Afla mai multe despre sexualitatea ta
Toate avem anumite instincte ascunse in noi, chestiuni pe care nu prea ne place sa le aratam deschis celorlalti. Dar cand putem sa ne aratam "adevarata fata"? In timpul actului sexual ar fi cel mai potrivit moment sa le scotem la lumina, sa dezvaluim totul, nu-i asa?

Daca datorita numeroasele cercetari in domeniu am reusit sa aflam mai multe despre complexele procese chimice prin care sunt produse si integrate circulatiei noastre alteriale placerea si excitatia, interesant ar fi sa stim cate ceva si despre fortele care il ghideaza pe Cupidon sa ajunga la acest fior nebun numit excitatie.

Dorinta pur sexuala isi are propria sa logica, propriile impulsuri si transformari interne care urmeaza o directie foarte diferita de cea a gandirii rationale.

Un "haos" numit pasiune...


Cunosti foarte bine haosul pe care il poate aduce in viata ta pasiunea dezlantuita, nu-i asa?. Theresa Crenshaw, autoarea cartii "Alchimia dragostei si a dorintei", scrie: "Teama si nelinistea inhiba dorinta in aceeasi masura ca si performanta. Confortul o sporeste. Noutatea o inspira. Tandretea o initiaza. Pericolul si interdictia o intensifica. Apoi intra dragostea in peisaj si totul devine confuz".

Numeroase studii sustin ca fiecare dintre noi are imprimata in ea, ceea ce cunoscutul sexolog si psiholog dr. John Money a denumit pentru prima data, o "harta a dragostei".

Te-ai intrebat vreodata de ce alegi aceleasi tipuri de barbati de fiecare data? Nu atingi o soba incinsa de doua ori, dar te poti arde o data si inca o data, incercand sa faci voia inimii. Procesul misterios care te face sa vibrezi este cunoscut de toata lumea, dar ramane totusi unic, precum amprenta digitala.

In copilarie, "tachinarea sexuala, violenta domestica, masturbarea, saruturile, imbratisarile parintilor si imitarea comportamentului sexual al adultilor - toate acestea reprezinta o repetitie pentru trup si minte, lectii necesare creierului nostru pentru a ne pregati trupul pentru sex", scrie Joann Ellison Rodgers in cartea "Sexul: o istorie naturala".

Creierul nostru este conectat la un labirint de stimuli si raspunsuri, iar cand cineva apare in vizor, "firele" lui se incalzesc, efectele fiind imediate si profunde.

De exemplu, Anca spune ca atunci cand era mica adora sa colectioneze reviste cu benzi desenate, in care erau super eroi plini de muschi si bine facuti: "Nu ma atrage tipul de barbat zvelt care foloseste multe cosmetice. Imi plac barbatii masivi, de care sa depind din punct de vedere sexual. Ma excita extrem de mult aceasta postura".
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 26 Iul 2010, 12:19
    votez pentru ambele!!!!!!!!

    Se incepe cu o infiebantare nebuna , apoi cu o excitare sexuala pana se ajunge la apogeu :D

    1
    0

  • anka pe 24 Iul 2010, 02:57
    inteligenta sexuala

    legatura intensa ,iubirea ce o am pentru persoana de linga mine ,face ca intradevar sa simt ca traiesc cu adevarat ! sa simtim ce inseamna iubirea cind facem sex, imi asigura comfort si siguranta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod