Excitarea sexuala sau infierbantarea nebuna

"Ma simt excitata atunci cand vad un barbat foarte inalt. Ador umerii lati si mainile foarte frumoase, cu degete lungi, iar buzele pline sunt extrem de excitante pentru mine", spune Catalina.

Totul porneste de la dorinta


De cand lumea si pamantul, dorinta ii mana pe stramosii nostri sa caute sex cu un partener mai mult sau mai putin asemanator din punct de vedere genetic; dragostea romantica ii forta sa isi concentreze atentia numai asupra unui singur partener, astfel incat sa nu iroseasca timp si energie alergand de colo-colo.

Poate oare dorinta induce dragoste? Antropologistul Helen Fisher spune: "Chimia dragostei romantice poate induce chimia dorintei sexuale, iar combustibilul dorintei sexuale poate aprinde combustibilul aventurii romantice. Daca ai noroc, aceasta magie se poate transforma intr-o noua senzatie, senzatia de siguranta, confort, calm si uniune cu partenerul tau".

Insa, inainte de toate, trebuie sa te cunosti pe tine, lucru care iti poate aduce recompense incredibile. Intr-un studiu din 2003, realizat de o serie de biologi evolutionisti, aflam ca oamenii se considera ca apartinand anumitor tipuri si isi aleg parteneri care sa li se potriveasca. Acei care sunt capabili sa se cunoasca foarte bine si sa aleaga parteneri cu trasaturi similare (mergand de la aspectul fizic pana la personalitate, educatie si statut financiar) au tendinta sa aiba relatii mai indelungate. Si cum era de asteptat, rezultatele sondajului mai indica si faptul ca tipul de legatura pe care o stabilim, de timpuriu, cu parintii, poate, de asemenea, influenta tipul de atasament pe care il dezvoltam atunci cand ajungem adulti.

"Cand facem sex, in fiecare dintre noi exista o tensiune - intre ceva care ne este foarte intim, o legatura intensa cu celalalt, si necesitatea de a fi capabili sa ne concentram asupra propriei persoane si de a pune propria placere pe primul loc. Daca iti faci prea multe griji sau te concentrezi prea mult asupra partenerului, nu te poti lasa complesita de propria placere, nu poti deveni suficient de egoista pentru a fi capabila sa te relaxezi. Sexul inseamna relaxare", spune psihologul Michael Bader, cand se refera la faptul ca uneori se intampla ca senzatia de claustrofobie emotionala sa fie piedica excitatiei sexuale.

Iti cunosti trupul?


Cand spun "cunoaste-te bine insati", ma refer si la faptul ca trebuie sa iti cunosti trupul, ceea ce te excita, ceea ce te face sa urli de placere.

Masturbarea este o activitate normala, nu ai de ce sa iti fie rusine. Autostimularea sau masturbarea iti da oportunitatea sa iti explorezi trupul, oferindu-ti o libertate sexuala extraordinara, chiar si fara un partener langa tine. Multe femei normale si sanatoase experimenteaza orgasmul doar prin masturbare, prin aceasta modalitate afland si cel mai intens tip de orgasm al lor. Nu este nimic in neregula cu tine daca iti oferi singura placeri, oricat de des iti doresti.

Sursa: Cartea "Totul despre inteligenta sexuala", de Kim Cattrall
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 26 Iul 2010, 12:19
    votez pentru ambele!!!!!!!!

    Se incepe cu o infiebantare nebuna , apoi cu o excitare sexuala pana se ajunge la apogeu :D

    1
    0

  • anka pe 24 Iul 2010, 02:57
    inteligenta sexuala

    legatura intensa ,iubirea ce o am pentru persoana de linga mine ,face ca intradevar sa simt ca traiesc cu adevarat ! sa simtim ce inseamna iubirea cind facem sex, imi asigura comfort si siguranta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod