Esti dependenta de sex?

Despre sex vorbim fie cu deschidere, fie cu retinere, uneori cu chicoteli, intr-o varianta de mijloc. Orice persoana activa sexual este in cautarea unui partener si a unei vieti sexual armonioase.

Despre sex vorbim fie cu deschidere, fie cu retinere, uneori cu chicoteli, intr-o varianta de mijloc. Orice persoana activa sexual este in cautarea unui partener si a unei vieti sexual armonioase.

Dincolo de aceste obiective social acceptate, exista persoane pentru care sexul este mai mult decat atat. El devine coordonata care le ghideaza viata. Poate parea o declaratie de libertate, dar, de fapt, este si inceputul unei existente pline de tensiuni si suferinta.

Psihoterapeutul Lena Rusti spune ca o persoana dependenta de sex traieste gandindu-se aproape tot timpul la acest lucru: "Pare lipsita de aparare in fata comportamentelor si gandurilor sexuale pe care le are in mod constant si obsesiv. O persoana dependenta sexual nu se poate abtine sa isi transforme multe din gandurile sale in fapte atunci cand are ocazia. Acest lucru are consecinte nefericite asupra vietii sale personale, dar si relationale, sociale si familiale".  

Lena Rusti sustine ca un astfel de comportament devine o problema cand persoana incepe sa constientizeze implicatiile si consecintele stilului sau de viata, iar acest lucru o transforma intr-un individ suficient de nefericit pentru a vrea sa se schimbe.

De cele mai multe ori, dependenta de sex este asociata cu barbatii. De ce? Pentru inclinatiile lor mai "profunde" asupra pornografiei in toate chipurile ei si a ideilor preconcepute referitoare la faptul ca nu pot fi fideli unei singure femei.

Dar nici femeile nu sunt "scutite" de aceasta dependenta, cum este si cazul Andreei, care imi spune ca este implicata intr-o relatie serioasa si cat se poate de oficiala, dar nu se poate abine sa nu "pofteasca" si la alti barbati: "Pentru mine, sexul este o prioritate, iar energia mea sexuala este inepuizabila. Imi iubesc prietenul care, in curand, imi va deveni si sot, dar, pur si simplu, nu ma pot abtine.

Am facut sex si cu alti barbati in timpul relatiei noastre, chiar si in aceasta perioada ma vad cu alt barbat. Stiu ca am nevoie de ajutor pentru ca nu vreau sa imi ranesc iubitul si sa imi compromit relatia, dar imi este foarte greu sa renunt la sex sau sa fac sex mai putin"
, se destainuie Andreea.

In America, de exemplu, 30% dintre persoanele care primesc tratament pentru dependenta de sex, sunt femei, potrivit Times. Expertii in domeniu sunt de parere ca pornirile nestavilite pentru orice tine de sex reprezinta cauza dependentei de droguri, alcoolismului si chiar  a depresiilor.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stefanescu pe 16 Mar 2014, 17:03
    dependenta de sex

    am 76 de an si nu ma pot abtine de a mai face sex.durerea mea este ca sotia nu prea mai vrea,uneori ma accepta doar cu mare insistenta si fara nici un chef .de cele mai multe ori pleaca de acasa cu saptamanele.atunci sunt obligat sa ma masturbez chiar si zilnic uneori desi nu-mi place ba chiar sufar foarte mult,dar nu ma pot abtine oricat de mult m-asi stradui.am mers si la prostituate dar nu-mi pot permite este f. scump.in concluzie imi este f. greu.daca nu fac sex 3zile maxim nu mai pot dormi noaptea to timpul imi zboara gandul numai la asta ce sa fac?

    0
    0

  • :) pe 13 Apr 2010, 14:44
    @adina

    adina draga, vreau sa iti spun ca si nevastamea ma tine din scurt, o data pe luna, la 2 saptamani si in cel mai fericit caz o data pe saptamana, si normal ca zice ca eu is obsedat ca in fiecare zi ii cer, normal ca ii cer atata timp cat nu primesc, daca as primi atunci nu as mai cere, problema mea e ca nustiu cat mai rezist asa pana nu calc stramb, si dupa aia va fi tot vina mea, la pariu.

    0
    0

  • 3va pe 30 Aug 2009, 12:16
    sa fiu eu oare dependenta?:))

    imi iubesc foarte mult sotul si ador sa fac dragoste cu el...as vrea sa facem in fiecare zi dragoste,mereu il doresc in orice moment al zilei ar vrea el sa facem dragoste nu as putea spune nu...de obicei barbati vor mai des dar la noi eu sunt mai nebunatica....sa fiu oare depemdenta?nu prea cred pt ca e prima data cand mi-se intampla asta sau mai bine zis e primul barbat cu care mi-se intampla asta...eu zic ca nu e dependenta ...ne simtim foarte bine impreuna si il iubesc enorm de mult poate acesta e motivul ca toata ziua l-as iubi ...ghinion acum... ca lui ii este frica sa facem dragoste pt ca sunt insarcinata in 6 luni dar eu tot mai mult il doresc si deja ma inebuneste cu frica lui :)) daca medicul nu ne-a interzis inseamna ca se poate....tot nu renunt sa il conving :)) ce nebuna sunt :))dar il iubeeeeeeeesc

    3
    0

  • anida pe 30 Aug 2009, 00:12
    apropo de dependenta

    si prietenul meu e dependent de sex, nu mai stiu ce sa fac?? parca i se ridica la comanda :) ma omoara ,in fiecare zi vrea sex macar o data,Ma intreb si eu e sanatos sa faci sex in fiecare zi? nu zica ca mie nu imi place normal ca dupa ce se apuca sa ma mangaie peste tot si incepe sa-mi linga....nu mai pot sa-i spun nu! dar cu vremea parca e prea mult ,nu stiu, da e ca si cum ai manca in fiecare zi aceiasi mancare.....

    1
    2

  • brunetyka pe 26 Aug 2009, 13:04
    ce sa spun..

    lasa frate ca si femeia si barbatu,amandoi sunt purtatori de BTS.da asa este..in general barbatii sunt cei de vina..iar noi femeile suportam consecintele

    2
    0

  • io pe 25 Aug 2009, 21:37
    mai sa fie...

    ... si daca femeia ia de la un barbat si da la altul... asta nu inseamna ca e purtatoare de boli ? ... haideti sa ne mai vedem si paiele din ochii nostri. purtatori suntem toti, doar ca la femei se descopera mai des pentru ca se controleaza clinic mai des... si tot la noi mai si "infloresc" mai des

    1
    0

  • onitza_88 pe 22 Aug 2009, 08:11
    Aly nu e adevarat

    Aly nu trebuie sa inseli ca femeie ca sa iei o BTS.Barbatii sunt purtatorii bolilor.Iar daca el a venit acasa si a intretinut relatii sexuale cu sotia lui fara protectie,ea a luat boala de la el...e simplu.E suficient ca barbatul sa fie bolnav si restul se desfasoara cum a spus si bobo.

    0
    1

  • aly pe 14 Iun 2009, 02:43
    dependenta de sex

    Dependenta de sex .... ce implicatii negative poate avea dependenta de sex la o femeie? este probabil fantezia multor barbati :) Sincer, presupun ca iubitul meu ar fi unul dintre fericiti daca as fi si eu in categoria respectiva. Ceea ce spui tu Bobo este trist, dar din pacate se poate intampla si din greseala. Adica daca ea era cea care avea boala nu se presupunea ca si ea a inselat? whatever! as vrea sa imi spuna cineva daca a incercat pe propria piele toate acele alimente despre care se spune ca ar fi afrodisiace, si daca functioneaza.

    1
    0

  • bobo pe 2 Iun 2009, 17:28
    sexul

    Mi-am amintit zilele trecute despre ceea ce mi-a povestit candva o amica. M-am tot gandit daca este corect sa expun problema unor necunoscuti aici, fara a le cere in prealabil acordul. Apoi mi-am zis ca de ce nu; pana lu urma nu fac rau nimanui, ba mai mult, cine citeste poate trage anumite concluzii care, cine stie, poate ii vor folosi vreodata la ceva. Prin urmare, situatia este urmatoarea. Un cuplu, doi tineri casatoriti asteapta un copil. Ea, insarcinata fiind, afla de la medicul ginecolog (nu cunosc amanunte) ca are o boala cu transmitere sexuala. Mai departe va imaginati ce urmeaza; boala respectiva a fost luata de la sotul “cuceritor” care a avut grija sa experimenteze cat mai mult, bineinteles, fara a folosi prezervativul. Nu intelegeti de aici ca ar fi fost ok daca se proteja; tot l-as fi acuzat. In orice caz, inteleg ca nu a existat niciun dubiu ca el ar fi autorul tuturor problemelor fiindca ulterior si-ar fi recunoscut fapta. Din pacate habar nu am despre ce BTS este vorba; nici macar nu stiu cum s-a terminat toata aceasta situatie. Nu stiu daca ea s-a tratat si a dus sarcina la bun sfarsit; nu stiu daca a fost obligata sa renunte la copil; si nu stiu daca ei mai formaza o familie. Suntem diferiti si trecem diferit peste greutatile vietii, peste suferintele pe care ni le provocam singuri sau ni le provoaca altii. Nu putem decat sa invatam din propriile greseli si de ce nu, din ale altora. Caci, daca vreti, fiecare intamplare poate constitui o lectie de viata.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod