Par sanatos pe timpul verii

Pe timpul verii, parul tau are nevoie de o ingrijire intensa. Razele UVA si UVB nu iti afecteaza numai pielea, ci si parul. Daca te gandesti si la culoare, motivul pentru care nuanta parului tau devine mai deschisa pe timpul verii este soarele. De aceea, asa cum iti protejezi pielea, este necesar sa iti protejezi si parul.
Pe timpul verii, parul tau are nevoie de o ingrijire intensa. Razele UVA si UVB nu iti afecteaza numai pielea, ci si parul. Daca te gandesti si la culoare, motivul pentru care nuanta parului tau devine mai deschisa pe timpul verii este soarele. De aceea, asa cum iti protejezi pielea, este necesar sa iti protejezi si parul.

Structura firului de par este determinata genetic, de aceea, modul in care parul tau va fi afectat de factorii de mediu depinde de mostenirea ta genetica. "Caracteristicile de structura ale tijei de par, ritmul de crestere si densitatea pe centimetru patrat sunt genetic determinate si nu pot fi influentate de produse care actioneaza la nivelul epidermului", declara Andra Muscalu, medic dermatolog. Pentru a preveni "dezastrele" produse de soare si apa, ideal este sa iti protejezi cat mai bine parul.

Pentru ca nu este "viu", parul tau nu va fi afectat de soare in acelasi mod ca si pielea.
Potrivit unui studiu efectuat de Renee Furterer Research Center, dupa numai trei zile de expunere la soare, celulele protectoare aflate la suprafata firelor de par se desprind si cad. Acest lucru face ca parul sa fie aspru, fragil si lipsit de stralucire.

Pe langa soarele puternic, parul tau mai este "torturat" si de apa de mare sau de piscina. Atat apa sarata cat si clorul, iti decoloreaza parul. Chimicalele din apa de piscina raman atasate pe firele de par si le modifica usor culoarea, astfel incat par sa fie usor gri, verzui, potrivit Beauty.ivillage.com. Depozitele minerale din apa sarata, in combinatie cu lumina puternica a soarelui, deshidrateaza foarte puternic parul.

Protectie


Dupa fiecare intrare in apa, clateste-ti parul cu apa proaspata pentru a indeparta factorii daunatori. Uda-ti parul cu apa curata si inainte de a intra in apa, pentru ca parul deja ud va absorbi mai putin clor.
O solutie de urgenta pentru indepartarea clorului este sifonul sau apa minerala carbogazoaza.

Razele UVA si UVB pot fi blocate cu ajutorul protectiei solare special concepute pentru par, dar si cu ajutorul uleiurilor naturale, care iti invaluie parul cu o pelicula foarte fina. Desi este recomandat sa apelezi la produsele special concepute, iti poti proteja parul si cu ulei de masline sau ulei de susan.

Uleiurile impiedica apa de mare sau de piscina sa intre in par, dar, in acelasi timp, impiedica evaporarea apei deja existente in interiorul firelor, prevenind deshidratarea. In acelasi scop poti folosi si o ceara de par.

Daca parul tau este suficient de lung, impleteste-l sau strange-l intr-un coc pentru a evita o expunere la soare pe toata lungimea. O alta solutie este sa porti o palarie de soare.
In acest fel, iti protejezi si pielea capului de razele nocive UVA si UVB.

Hidratare


Cand iti pregatesti bagajul pentru un concediu la mare, nu uita de balsam! Balsamul este extrem de important pentru a impiedica o degradare rapida a parului pe timpul verii. Foloseste-l dupa fiecare spalare a parului, iar cand mergi la plaja, alege un balsam leave in, care acopera firele de par cu un film protector destul de rezistent la apa. La intoarcerea din concediu, foloseste o masca intens hidratanta, menita sa "repare" din daunele provocate de conditiile nefavorabile de mediu.

Pentru ca parul tau este oricum expus zilnic la caldura, evita folosirea uscatorului de par, a placii sau a ondulatorului. Astfel de ustensile, care functioneaza pe baza de caldura, iti degradeaza si mai mult parul. Dupa spalare, tamponeaza-l cu un prosop, fara a freca, si lasa-l sa se usuce liber.

Ingrijire speciala pentru parul vopsit


Parul vopsit este afectat de actiunea substantelor chimice din vopsele, iar expunerea la soare accentueaza procesul de deteriorare. Acesta este motivul pentru care este necesar sa ii acorzi o atentie deosebita parului tau vopsit si sa il tratezi cu produse special concepute.
Potrivit mashealth.com substantele active benefice pentru parul vopsit sunt uleiul de jojoba, keratina si extractul din germeni de grau.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluk pe 21 Iul 2009, 13:17
    sfat

    fetelor macar pe timpul verii spalativa cu kallos pt protectie UV e foarte bun si frumos mirositor:)eu il folosesc:)

    0
    0

  • karysya pe 2 Iul 2009, 11:07
    sfat

    fetelor...un sfat bun...daca e caldura afara ..sa nu iesiti niciodata cu parul ud(dupa baie)..si vara nu-i mai aplicati nici un balsam...doar iarna..

    0
    0

  • Mya pe 17 Iun 2009, 18:58
    Pentru par vopsit

    cele sau cei care aveti parul vopsit va recomand balsamurile leave in mai ales cel de la GLISS - Schwarzkopf Colour Protect e fff bun si samponul la fel si dak va duceti la mare sau la piscina tre` sa va spalati cand ajungeti aks..ca se despica varfurile sau ramane parul uscat de la sare sau clor...pwpwpwpwp

    0
    0

  • Bianca pe 8 Iun 2009, 17:54
    Parul sanatos pe timpul verii

    Super.Bine ca va ganditi voi si la noi fetele care ne chinuim sa avem un par sanatos.Bineinteles ca nu reusim tot timpul.

    0
    0

  • VIRGILIU pe 2 Iun 2009, 18:35
    Par sanatos pe timpul verii

    F BUN ACEST ARTICOL VINE VARA SI ESTE NEVOIE SA STIM CUM TREBUIE SA NE PROTEJAM CORECT PARUL

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod