După sex: Cum îl împiedici să adoarmă şi să-şi piardă interesul pentru tine

Fie că nu te mai sună după prima noapte de amor, fie că adoarme buştean pe partea lui de pat, ne-am obişnuit cu faptul că unii bărbaţi se schimbă după ce fac sex. Această schimbare,

Fie că nu te mai sună după prima noapte de amor, fie că adoarme buştean pe partea lui de pat, ne-am obişnuit cu faptul că unii bărbaţi se schimbă după ce fac sex. Această schimbare, evident, ne face să ne simţim folosite! Vrei să schimbi această situaţie şi să manipulezi un bărbat să-ţi acorde la fel de multă atenţie după sex? Experţii spun că se poate. Iată ce trebuie să faci...

Ca să te sune a doua zi!

Unii bărbaţi dispar din peisaj după prima noapte de amor. Vrei să te asiguri că dacă-i cedezi, nu-l pierzi? Psihoterapeutul Julie Orlov, autor al cărţii "The Pathway To Love", oferă soluţia, potrivit yourtango.com:

"În primul rând trebuie să ai răbdare şi să fii mai selectivă atunci când te vezi cu un bărbat. E posibil să-i alegi doar pe acei bărbaţi care sunt interesaţi să facă sex cu tine şi nimic mai mult. Oamenii tind să se prezinte într-o lumină favorabilă când vor să obţină o partidă de sex. Bărbaţii o fac, femeile de asemenea. Dacă tu îţi doreşti o relaţie care să se extindă dincolo de prima noapte de amor, una care să dureze în timp, îţi sugerez să nu sari în patul niciunui bărbat. E nevoie de timp, de conversaţii, de experienţe împărtăşite în doi, ca să cunoşti pe cineva cu adevărat. Aşa că trebuie să te controlezi, să nu te laşi pradă hormonilor şi să aştepţi. Îţi promit că vei avea numai de câştigat!"

Ca să nu mai adoarmă imediat după sex!

În primul rând nu lua personal faptul că sforăie întors pe partea cealaltă imediat după ce a ejaculat. Natura-i de vină! "După un orgasm, în organismul bărbaţilor se eliberează prolactina, un hormon care dă o puternică senzaţie de somnolenţă. La polul opus, unele femei au mai rar orgasm şi se pot simţi destul de energice după o partidă nefinalizată de sex", precizează sexologul David McKenzie.

Mark Leyner şi Billy Goldberg, doctori şi autori ai "Why Do Men Fall Asleep After Sex?", oferă o explicaţie adiţională: "Orgasmul slăbeşte organismul unui bărbat, deoarece reduce semnificativ nivelul glicogenului din muşchi. Şi cum bărbaţii au o masă musculară mai mare decât femeile şi depun mai mult efort fizic, aceştia se simt mai obosiţi după sex."

Indiferent care e cauza pentru care un bărbat adoarme după sex, iată ce poţi face ca să-l ţii treaz:

Iniţiază o partidă de sex înainte de masă, fie că e mic dejun, prânz, sau cină. Senzaţia de foame va fi mai puternică decât cea de somnolenţă, după sex.

Faceţi sex imediat ce aţi ajuns de la muncă, eventual înaintea unui meci important sau înaintea emisiunii sale preferate. Nu va adormi de la ora 8 seara şi nici dacă ştie că pierde un eveniment îndelung aşteptat.

Faceţi un compromis ca măcar să vă ţineţi un braţe timp de un sfert de oră de după sex înainte de a adormi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod