Bărbaţii cu salariu mic, mai tentaţi să aibă aventuri

Masculii ale căror venituri sunt mai mici decât cele ale soţiilor lor sunt mai tentaţi de ideea...

Masculii ale căror venituri sunt mai mici decât cele ale soţiilor lor sunt mai tentaţi de ideea de a avea o aventură, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite.

"Veniturile mai mici ale bărbaţilor decât cele ale partenerelor de viaţă pot să ameninţe identitatea masculină a bărbaţilor, punând sub semnul întrebării noţiunea tradiţională potrivit căreia ei sunt aceia care trebuie să asigure traiul zilnic al familiei", a explicat Christin Munsch, doctor în sociologie la Universitatea Cornell din Statele Unite.


"Pentru femei, feminitatea nu este definită nici de statutul lor de susţinător al familiei, nici de cuceririle lor sexuale.

Dependenţa financiară nu este o ameninţare pentru femei. Este mai probabil ca, pentru femei, dependenţa financiară să le conducă spre fidelitate", a adăugat Christin Munsch.

Indiferent de natura circumstanţelor luate în calcul, femeile sunt de două ori mai puţin susceptibile de a-şi înşela partenerii de viaţă, comparativ cu bărbaţii. Potrivit acestui studiu, 6,7% dintre bărbaţi şi-au înşelat partenerele de viaţă.
În cazul femeilor, acest procent a fost de 3,3%.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod