5 semne care îți arată că ești într-o relație toxică

Dragostea este oarbă și de multe ori nu realizezi că te afli într-o relație nepotrivită, chiar toxică.
Relația cu o persoană narcisistă care se folosește de bunele tale intenții poate lăsa răni adânci, greu de vindecat. De aceea, este foarte important să-ți dai seama pe cine ai lângă tine. 
 
 
Efectele manipulării emoționale sunt adesea subtile și este destul de greu să realizezi că relația amoroasă nu-ți face deloc bine. De la împărțitul parolele de la rețelele de socializare până la violarea intimității nu este decât un singur pas. Mic, dar sigur. 
 

Semne care îți arată că ești într-o relație toxică

 

Te compară adesea cu fosta iubită și are tendința de a vorbi despre fostele relații în cercul de prietenii?

 
Atunci nu este deloc bine pentru că stima ta de sine va scădea considerabil și, la un moment dat, vei ajunge să te simți inferioră, demnă de nimic etc. 
 

Violarea intimității este un alt aspect pe care de multe ori nu-l luăm în calcul.

 
Din dorința de a fi sincer și transparent cu partenerul de viață îi oferim acestuia parolele din mediul online, însă acest „control” absolut nu face deloc bine pe termen lung, semn că jumătatea ta nu are deloc încredere în tine.

Cuvintele cu dublu înțeles.

 
Unele persoane au tendința de a analiza până la extrem cuvintele.
Dacă ai ajuns în situația în care te gândești de 10 ori înainte de a-i spune ceva partenerului de viață este semn rău. Te porți ca și cu oul, cum spune o vorbă din popor, dar la un moment dat nu vei mai putea face asta... Tii tu așa cum ești, nu cine vrea cel de lângă tine să fii!

 

Nu te simți bine în pielea ta



Ți se spune că ești părăsită dacă te îngrași, dacă îți schimbi culoarea părului sau porți fuste scurte? Această tendință a partenerului de a „construi” din tine o persoană doar pe bunul său plac nu este deloc semn bun. 

 

Telefoane dese, fără vreun motiv anume?

 
 
Dacă simți că te sună des fără să-ți spună ceva important și ai impresia că te controlează pentru a-ți cunoaște fiecare mișcare pe care o faci, atunci ai lângă tine o persoană care te va răni mai devreme sau mai târziu.
Este foarte important să „respiri” și mai ales, să ai „spațiul” tău. 

Dacă ești într-una sau mai multe din situațiile de mai sus poate ar fi cazul să discuși sincer și deschis cu partenerul tău. Spune-i acestuia ce ai pe suflet și ce te deranjează, poate sunt șanse ca persoana respectivă să se schimbe. 
 
Personal, nu cred în schimbările acestor persoane narcisiste care se vor pune mereu pe primul plan. Pentru ele situațiile acestea nu înseamnă nimic rău, ci mai degrabă li se par ceva normal într-o relație amoroasă. 
 
Îți recomandăm să citești și?
 
 
 
 
Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod