Tragedie: Michaela, colega Abramburicăi, a murit la 31 de ani de ciroză hepatică

Michaela Niculescu (Mica), fosta vedetă de la Pro TV, care a făcut parte din echipa magicianului Marian Râlea, „Abracadabra“, a murit la Spitalul Fundeni, acolo unde era internată la terapie intensivă, având probleme cu ficatul.

UPDATE „Michaela Niculescu a murit în urma unui şoc hemoragic prin sângerare masivă. Fusese internată cu insuficienţă hepatică, ciroză hepatică, a fost transferată de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urmă cu două săptămâni“, a spus managerul Institutului Clinic Fundeni, Dr. Carmen Orban. Citeşte mai multe AICI.

UPDATE „Am fost alături de ea până în ultima clipă şi vom fi în continuare alături de părinţii ei. Mica va fi înmormântată duminică la cimitirul Colentina. Am tot sperat ca Mica să se facă bine. S-a rugat toata lumea pentru ea, dar corpul ei a cedat şi s-a întâmplat nenorocirea. A fost un preot care a ţinut slujbe şi s-a rugat, iar lumânarea a stat aprinsă în permanenţă. Dumnezeu s-o odihnească“, a spus, pentru Click, Marian Râlea.

UPDATE Tatăl fetei, Toni Niculescu, a ieşit disperat din Sala de Terapie Intensivă, şi, îngenuncheat de durere, şi-a plâns copilul pierdut. Cu doar o oră înainte ca inima Micai să înceteze să mai bată, tatăl ei a venit la spital, cu un bagaj făcut special pentru ea, dar şi cu mai multe medicamente pe care el le ia că să depăşească mai uşor acest moment dureros.

Fără să-şi imagineze că va fi ultima oară când va discuta cu ea, tatăl prinţesei blonde a mângâiat-o pe cap şi i-a spus: "Te iubesc, frumoasa mea! Prinţul a venit să te ia în braţe."

Copleşit de durere, Toni Niculescu a ieşit de la Terapie Intensivă şi l-a trimis pe fostul coleg al Micai din Abracadabra, Ducu Ion, s-o vadă pe fată, iar apoi l-a ţinut strâns în braţe pe unul dintre prietenii ei, în timp ce plângea în hohote.

Citeşte mai multe AICI.

______________________________________________________________________________________________________

Medicul Irinel Popescu, specialist în Hepatologie la spitalul Fundeni, unde era internată Mica, a declarat pentru Libertatea, la începutul acestei săptămâni, că tânăra de 31 de ani se află în stare foarte gravă. „Pacienta are ciroză în stare avansată şi nu se mai pune problema unui transplant. În prezent se află internată la terapie intensivă", a spus doctorul.

Foştii colegi de la Pro TV ai Michaelei Niculescu au rămas şocaţi când au aflat despre drama tinerei. „Am căutat-o tot mai des în ultima vreme pentru că am văzut că nu mai avea activitate pe Facebook şi nu înţelegeam de ce. Aveam un proiect. Am tot sunat-o şi nu mi-a răspuns. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Am crezut că este plecată undeva cu vreo bursă şi de aceea nu răspunde la telefon. Ea a câştigat o mulţime de burse, a fost un elev eminent. Acum am aflat de la tatăl ei că este foarte grav“, a spus Dana Rogoz, la Acasă TV.


Dana Rogoz (stânga) şi Michaela Niculescu (foto mijloc)

Văzând că este susţinută de tot mai multă lume, Mica a postat pe Facebook un mesaj trist, scris de pe patul de spital, în care anunţa că s-a căsătorit cu boala.

„M-am căsătorit nu cu cineva care să îmi fie alături la bine şi la rău, când sunt sănătoasă sau bolnavă, ci cu boala însăşi! Până şi cavalerul nostru de onoare, sau, mai precis, gazda noastră, a devenit spitalul“, scria aceasta pe reţeaua de socializare.

Mai mulţi colegi ai tinerei au mers la spital să o vadă, însă discuţiile pe care le-au avut aceştia cu doctorii nu au fost deloc încurajatoare. „Doctorii ne-au spus că nu este cazul să se facă demersurile pentru un transplant, pentru că este intubată şi sedată. Momentan nu se poate vorbi despre transplant. Am fost şocat când am aflat cât este de gravă starea ei. Să sperăm că va trece peste acest obstacol“, a spus Marian Râlea, la Pro TV.

Însă, de miercuri, Mica se simţea mai bine. În cursul dimineţii, tânăra de 31 de ani nu a dat niciun semn că şi-ar putea reveni, dar după-amiază tatăl ei a primit o veste bună: Michaela nu mai este intubată şi poate respira singură.

Chiar şi aşa, joi la prânz, în jurul orei 15.30, Michaela a murit. Ea fusese scoasă din coma indusă, iar părinţii chemaseră un preot pentru a le împărtăşi fata.

Cine a fost Mica


Mica a făcut parte din echipa magicianului Marian Râlea timp de 10 ani, începând din 1991 (foto stânga). Ulterior, blonda a studiat la Oxford şi Viena şi a lucrat ca redactor, producător TV, iar mai apoi ca lector universitar.

În timpul liber, Mica îşi urma pasiunea, blonda cântând uneori live, într-un club din Bucureşti. Mai mult, se zvonea că tânăra ar dori să-şi înfiinţeze chiar o formaţie, notează Libertatea.

Ciroza hepatică, o boală necruţătoare


Această afecţiune presupune distrugerea celulelor din ficat şi se caracterizează prin fibroză extensivă şi prin modificarea construcţiei hepatice, prin formarea nodulilor de regenerare. Ciroza determină apariţia unor leziuni ireversibile ale ficatului, care împiedică funcţionarea normală a acestuia.

Principalele cauze ale cirozei hepatice sunt abuzul de alcool şi hepatitele cronice virale B, C şi D. Alte cauze sunt reprezentate de hepatita autoimună, steatoza hepatică non-alcoolica (boală caracterizată prin acumularea de grăsimi în ficat), boli ereditare (boala Wilson, hemocromatoza, mucoviscidoza, etc.), ciroza biliară primitivă sau secundara, hepatite toxice şi hepatite medicamentoase.

Aflaţi mai multe de AICI.

14 Martie 2013
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gigi pe 17 Mar 2013, 00:46
    Laszlo esti praf

    Laszlo esti praf, prietene! Nu faci ciroza de la alcool la 31 de ani decat daca esti numai in birt de la gradinita. Fata a muncit din greu sa-si faca un viitor, nu putea sa fie manga in fiecare dimineata...

    0
    0

  • NECSU MIHAELA pe 15 Mar 2013, 15:38
    tragedie

    chiar imi pare rau de MICA, avea parte de tot insa si-a neglijat sanatatea.Am crescut alaturi de ea la ABRACADABRA! DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE!

    1
    0

  • Ana pe 15 Mar 2013, 14:16
    raspuns

    Dumnezeu s-o odihneasca! Pacat de un om tanar, sa moara de ciroza. Dar ciroza nu se face din senin, si nici din oboseala, este provocata de o infectare cu virusul hepatitei B, C sau D, iar o hepatita este o boala silentioasa, nu se manifesta de la inceput, iar cand se descopera este mult prea tarziu. Pacat, caci daca se depista din timp, se trata si nu se ajungea la un final tragic

    1
    0

  • picolo pe 15 Mar 2013, 09:45
    mesaj

    Dumnezeu sa odihneasca sufletul copilului ajuns la varsta implinirilor! Dumnezeu sa-i vegheze somnul , cu dreptii sa o numere! Un parinte!

    6
    0

  • geta pe 14 Mar 2013, 22:49
    ...stres si efort

    ...stres si efort ...oboseala acumulata. 31 de ani si atatea performante intelectuale ...cate nopti nedormite pt a invata...

    11
    0

  • red_poppy pe 14 Mar 2013, 18:35
    pacat

    Dumnezeu s-o odihneasca in pace! Din pacate, de cele mai multe ori in viata, apelam la medicul specialist in ultimul moment. Poate avea o sansa daca s-ar fi apucat serios de tratament acum un an. Goana noastra continua pentru autodepasire, solicitarea extrema a organismului, nu aduce intotdeauna fericirea. Nu ne mai ingrijim de sufletul nostru si de corpul nostru, numai castig si castig, sa arat eu ca sunt cel mai bun, ca eu pot mai mult. Toate au o limita. Nu cred ca exista tragedie mai mare pe lumea asta decat cea a unui parinte caruia-i moare puiul. Mare pacat!

    13
    0

  • Laszlo pe 14 Mar 2013, 17:17
    dilema

    si in cazul ei ce a fost? cluburi de noapte, petreceri, ciroza alcoolica?

    3
    14

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod