Suferintele si sperantele Manuelei Harabor

Cunoscuta mai ales din filmul "Padureanca", unde a impresionat pe toatalumea, actrita Manuela Harabor este, la 34 de ani, o femeie care poartain spate o experienta frumoasa dar si dureroasa pe alocuri. Gandindpozitiv si incercand sa faca bine in jur, crede ca linistea si fericireasufleteasca le atragi prin optimism si speranta.

Manuela Harabor este casatorita de 7 ani cu Soli, cu cativa ani mai invarsta decat ea, diferenta care nu o deranjeaza sub nici o forma, sicu care s-au obisnuit si cunoscutii, deoarece majoritatea prietenilorei au fost cu mult mai in varsta decat ea. Febletea ei este unicul fiu,Andrei, de 11 ani si jumatate, nascut dintr-o relatie anterioara, cu careManuela are mai mult o intelegere de frate si sora. Desi l-a luat pestetot cu ea cat a locuit (si calatorit) in America (New York, Miami Beach,Los Angeles), Andrei a mai locuit si prin tara, fiind ingrijit de soraManuelei sau de parintii ei.

In apartamentul primitor si cochet in care actrita m-a primit, locuiestein fapt din iunie anul trecut si aici e locul unde ea se simte acasa.
Dupamulti ani de colindat prin lume, cu afacerile sotului ei, Manuela stieca cel mai bine se simte in Romania, unde si-a regasit vechii prietenisi unde copilul ei a progresat enorm.

Andrei sufera de o boala grea, care pe Manuela a facut-o sa sufere enormin primii ani ai vietii lui, dar pe care acum o accepta ca atare. Eleste autist, dar venirea in Romania si exercitiile facute la o scoalaspeciala l-au facut sa progreseze. "De cand am invatat sa accept boalalui, ma bucur de toate progresele facute. Am inteles ca este un destin pecare trebuie sa-l duc la capat. Fiecare mica reusita a lui pentru mineeste un lucru imens", ne spunea Manuela. Andrei ii seamana mamei lui,fiind foarte sensibil si romantic. Munceste foarte mult la scoala undeeste inscris pentru a face progrese care nu au fost atat de vizibile cattimp a stat in America. Familia (mai ales bunicii lui) il inconjoara cutoata dragostea de care are nevoie.

In tot ce face, "Padureanca" a cautat sa-si gaseasca bucurie in lucrurileaflate la indemana.
"Daca iti doresti ceea ce nu ai, esti intr-o continuanefericire", mai adauga Manuela, in asteptarea unui rol intr-un filmprofesionist. De cand s-a intors in tara, pentru o perioada de inca doiani cel putin, actrita a dat o proba sau doua la filme produse aici darrolurile nu erau pentru ea, varsta nemaipermitandu-i sa joace orice. La34 de ani, Manuela spune ca trebuie sa-si accepte varsta si asteaptaroluri pe masura varstei si experientei ei. Este tentata de colaborarilecu teatrele si asteapta oferte in acest sens.

Manuela Harabor este o femeie care arata bine, fapt ce nu intotdeauna i-afost de mare ajutor. Cu toate astea, crede ca oamenii frumosi sunt multmai increzatori in fortele proprii. Singurul sport practicat de-a lungulultimilor ani a fost mersul pe jos, pentru a evita marile aglomerariurbane, in care ar fi stat ore in sir blocata in masina. Una dinindeletnicirile casnice ale actritei este gatitul, la care improvizeazamereu, dar totul iese foarte delicios.
Gateste mai mult pentru fiulei Andrei, pentru ca atunci cand ramane singura doar ciuguleste ceva,pentru a nu muri de foame. De cand afacerile sotului s-au extins siin Europa, iar ea s-a stabilit la Bucuresti, Manuela isi vede sotulcam o data la doua luni, dar vorbeste zilnic cu el la telefon. Nu adescoperit inca microbul internetului si al comunicarii prin e-mail,desi nu exclude ca aceasta varianta sa-i fie de folos intr-un viitornu foarte indepartat. Este o persoana foarte credincioasa, si crede caintotdeauna a beneficiat de ajutorul lui Dumnezeu. Se considera norocoasasi datorita zodiei in care este nascuta, Berbec. Nu a avut probleme cubanii, pentru ca intotdeauna in pragul epuizarii resurselor a mai incheiatun contract sau s-a mai ivit ceva de facut din care sa castige bani.

Una din pasiunile mai noi ale Manuelei Harabor este confectionarea delumanari. Cand a venit in Romania a constatat ca lumanarile existente pepiata nu au mirosul si consistenta celor pe care si le dorea ea.
Fiindo mare consumatoare de asemenea produse - in casa actritei acestea ardsi ziua, parfumand placut incaperea si creand o atmosfera interesanta -si-a achizitionat parafina si uleiuri cu mirosul dorit si a incercatsingura. Chiar daca la inceput acestea nu au avut forma dorita, intretimp s-a specializat si a ajuns la rezultatul dorit.

Pe tinerele din Romania, Manuela le-ar sfatui sa gandeasca de doua oriinainte de a copia un model de la televizor, sa nu se minta pe ele. "Dinsinceritatea cu tine ti se arata clar drumul pe care vrei sa-l apuci."
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Jean pe 18 Dec 2010, 08:50
    Oameni si oameni

    O femeie care a ramas la stadiul de scolarita, adica superficiala, banala ca profunzime. Frumoasa, nimic de zic, desi a imbatranit acum, nu mai este cum era o data, acum au ramas doar ultimele zabateri ale neimplinirii ei ca femeie, se vede de la posta de marinar ca e neimplinita femeia asta, dupa cum tot incearca sa ne convinga pe la Tv cat de fericita este. "Vant din pupa si in Ceruri, Ismaile !" (Jean Constantin)

    0
    5

  • oana pe 31 Oct 2010, 13:37
    am si eu un baietel cu probleme

    daca se poate imi doresc din tot sufletul sa ma ajuti manuela sa ma indrumi si poe mine unde sa merg cu baietelul el este diagnosticat cu intarziere de limbaj si elemente de autism el este marea mea durere in suflet ca nu poate sa comunice ca plimba toti medicii de la un centru la altul iam facut si teste auditive ies ba bine ba rau. si medicii spun ba ca are autism ba ca nu aude nu stiu ce are ma trimit de la ana la caiafa nu si da nimeni interesul ce sa fac mi se rupe sufletul ca nu stiu cum sal ajut andrei are 5 ani jumate si are nevoie de ajutor

    0
    0

  • lili pe 30 Oct 2010, 10:08
    pentru Manuela,o femeie minunata

    Povestea vietii tale este desprinsa parca din filme dar totusi este reala si seamana asa de mult cu a mea.Te admir din tot sufletul pentru ceea ce faci pentru optimismul tau . Si eu am un baietel cu autism (Andrei)care are 7 ani,este un baiat minunat ,langa el am inteles viata altfel. Astept raspuns Cu drag lili

    0
    0

  • nicol pe 4 Feb 2010, 10:29
    Pentru D-na Manuela HARABOR

    Va cunosc - indirect - pe Dv.si pe fiul Dv.,Andrei; ne-am tinut la un moment dat de mana la Manastirea Radu Voda - cu Andrei . De cativa ani vin acolo, unde va vad aproape de fiecare data cand vin. Va admir din toata inima, va urmaresc la Tv cand apareti, in special la emisiunile de la NASU, pe B1Tv, sau la TRENUL VIETII, tot pe acelasi post. Va doresc SANATATE MULTA, SPERANTA SI INCREDERE CA Dumnezeu va fi alaturi de Dvs.toata viata. Stiu ca sunteti o mare credincioasa, o mama minunata, o femeie blanda, calma, iubitoare si O FRUMOASA. Sa va ajute Dumnezeu sa fiti si fericita, ca meritati din plin.

    0
    0

  • florin pe 1 Feb 2010, 09:23
    respect

    Vam vazut prima oara la biserica sf ,,SPIRIDON,, de atunci va port respect si consideratie sunteti omul care nu a jucat teatrul in propria viata , suneti un exemplu ptr mine si familia mea !!! FLORIN RACOCI

    0
    0

  • HARABOR GEANNA pe 31 Oct 2009, 01:05
    conversatie

    vreau intr-adevar sa te cunosc.Astept raspuns!!!>:D

    0
    0

  • HARABOR GEANINA pe 31 Oct 2009, 01:01
    gelozia

    am fost un pic geloasa de faptul ca verii mei au fost la cina cu tine:))(oana,giulio)te admir de cand eram copil................si chiar daca eu nu te cunosc te simt speciala,come NOI

    0
    0

  • harabor geanina pe 31 Oct 2009, 00:54
    admiratie...........................felicitari!!!!!

    suntem rude.............te-am vazut cand aveam 13 ani,nu cred ca trebuie sa-ti spun cat esti de frumoasa si extraordinara,iti doresc ce e mai bun pe lume tie si lui andrei si parintilor tai pe care ii cunosc.Mi-ar placea sa te intalnesc,sa iti simt caldura ce o dai in tv de aproape.Iti doresc ce e mai bine pe lume tie si familiei tale.(un salut dosebit tatalui tau-enache)Mult succes in viata!!!!geanina

    0
    0

  • gabriela pe 2 Apr 2009, 17:05
    LA MULTI ANI !

    LA MULTI ANI ! multa sanatate , impliniri si realizari , iti doresc sincer. Acum o luna am implinit aceiasi ani ,foarte frumosi . Ar fi minunat sa te pot intalni doar 10 minute sa-ti spun ca esti o fiinta minunata o MAMA PERFECTA si o femeie ideala. LA MULTI ANI ! si tot ce iti doresti . Gabriela

    0
    0

  • Lia pe 2 Apr 2009, 14:33
    La multi ani!

    La multi, fericiti si sanatosi ani, distinsa doamna! Nu-mi plac telenovelele. Nici macar cele romanesti. Dar...la cea care ruleaza acum , ma uit exclusiv de dragul dumneavoastra, mi-era dor sa va vad... Multa sanatate si rabdare, rabdare, rabdare, caci, nu-i asa, "in rabdarea voastra va veti castiga sufletele voastre"! Va iubim cu copil cu tot, indeosebi pt el!

    0
    0

  • lucia pe 1 Apr 2009, 23:01
    stimatei doamne,

    LA MULTI ANI,frumoasa doamna!!!!!!!

    0
    0

  • MIHAI pe 16 Mar 2009, 15:06
    Delicatete

    Nu pot sa o compar cu nici o persoana din galeria actritelor pe aceasta minunata femeie, cu multa caldura si in acelasi timp surprizatoare duritate dincolo de labastrul privirii. O apreciez la cel mai inalt loc ce se poate atribui unei adevarate DOAMNE - este una din acele persoane care lipsesc atat de mult vremurilor noastre , dar din fericire totusi le avem langa noi desi le intalnim atat de rar . Va multumesc DOAMNA Harabor ca sunteti langa noi si Va asteptam cu sufletul deschis spre sinceritate si credinta.

    0
    0

  • ILCA RODICA pe 14 Mar 2009, 21:01
    PENTRU MANUELA

    MANUELA,EU CRED CA FIECARE OM ARE O CRUCE DE DUS PE PAMINT.UNII MAI GREA,ALTII MAI USOARA. FERICE DE CEI CE POT SA SI-O DUCA .DUMNEZEU SA-TI DE-A PUTEREA DE A MERGE MAI DEPARTE ATIT TIE CIT SI IUBITULUI TAU FIU. DOAMNE AJUTA ! RODICA ILCA

    0
    0

  • opinie pe 23 Ian 2009, 11:02
    manuela

    Manuela harabor s/a nascut in data de 2 aprilie 1968, deci are 40 de ani. Incercati sa faceti totusi un articol documentat.SI alte greseli. Incercati la sursa, daca nu va descurcati!

    0
    0

  • Tanta Nedelcu pe 26 Dec 2008, 10:54
    Un copilas inseamna TOTUL....

    ...si acum am in fata ochilor imaginea de la Gala Pampers Unicef , lacrimile din ochii superbi ai d-nei Manuela Harabor!!! Va multumesc mult ca mi-ati citit mesajul din care a reiesit cat de mult mi-am dorit si eu sa am un copilas al meu si prin cate am trecut pentru a-mi strange copilasul in brate....Va admir sunteti o femeie puternica si foarte receptiva la suferintele celorlalti...Aveti un baiat superb ,sa va traiasca si sa va bucurati de el .Credinta de care dati dovada sa va fie rasplatita de Dumnezeu intr-o zi , in acea zi cand poate printr-o minune dumnezeiasca copilul va fi vindecat complet de autism....iar lacrimile din acei ochi superbi sa fie lacrimi de bucurie!!! Va doresc un nou an plin de bucurii,realizari,satisfactii si multa ,multa sanatate!!!

    0
    0

  • miruna pe 10 Dec 2008, 12:19
    pentru laura harabor

    Si nu numai, pentru cei care vor sa o vada pe Manuela in carne si oase, sa vina la manastirea Radu Voda, Str. Radu Voda, Bucuresti. Acolo o gasesti in fiecare seara . Sper sa nu se supere pe mine ca am dat aceasta indicatie.

    0
    0

  • Emi pe 26 Nov 2008, 23:58
    Pentru Laura Harabor?

    Ca s-o intalnesti pe nepoata tatalui tau nu trebuie sa ai ocazie ci vointa,indiferent in ce colt al lumii te-ai afla.

    0
    0

  • Emi pe 26 Nov 2008, 23:55
    Cand a fost scris acest articol?

    Momentan Manuela Haraborare 40 de ani iar fiul ei are 18. Articolul a fost scris in 2002 nu in 2008?

    0
    1

  • VIVIANA pe 22 Nov 2008, 21:13
    admiratie si intelegere

    o admir foarte mult pe manuela harabor si o inteleg perfect totodata eu insami fiind mama a unui baietel cu autism in virsta de 8 ani.ii admir curajul si puterea de a merge mai departe ,asa i-mi mai incarc si eu bateriile luind exemplul altora de a fi curajoase .

    0
    0

  • laura harabor pe 12 Nov 2008, 18:33
    viata

    Imi pare au ca nu am avut ocazia niciodata pana acum in viata sa o intalnesc pe nepoata tatalui meu. Dar niciodata nu stii ce iti rezerva viitorul. Numai bine ei si familiei ei.

    0
    0

  • avramescu gabriel pe 9 Nov 2008, 02:37
    pentru manuela

    Manuela Harabor este o femee extraordinara,din toate punctele de vedere .Desi nu am vazut-o in fata niciodata ,aceasta femee are o privire care ascunde multe lucruri cunoscute de mine.EU ai,doresc o viata fericita si vindecarea fiului dansei.Ma rog la Dumnezeu ca ea si fiul sau sa fie sanatosi si fericiti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod