Sinead O'Connor este distrusă după ce fiul său de 17 ani s-a sinucis. Cântăreața acuză autoritățile de neglijență: „Noi toți l-am dezamăgit”

Fiul în vârstă de 17 ani al cântăreței irlandeze Sinead O'Connor s-a sinucis, după ce a fost dat dispărut în urmă cu câteva zile.
Artista este devastată de moartea fiului său și dă vina pe autorități că nu au făcut nimic pentru a preveni tragedia. Adolescentul era internat într-un centru de specialitate după ce a avut două tentative de suicid în urmă cu o lună.

O'Connor a publicat numeroase postări pe Twitter în care a acuzat autoritățile irlandeze de neglijență.

Ea spune că băiatul a fost externat de Serviciile pentru Sănătatea Mintală a Copilului și Adolescentului din Irlanda (CAHMS), în ciuda faptului că își făcuse un plan detaliat pentru propria înmormântare.

Cântăreața irlandeză a scris că agenția l-a „dezamăgit” pe Shane, care și-a luat viața după ce a dispărut din spital săptămâna trecută, potrivit Daily Mail.

Sinead a scris pe Twitter că agenția pentru sănătatea mintală a copiilor și adolescenților din Irlanda a contactat-o doar pentru a se asigura că nu vor avea parte de „publicitate negativă”.

Interpreta hitului „Nothing Compares 2 U” a mers la spital vineri, 7 ianuarie, pentru a identifica trupul neînsuflețit al fiului său.
El a dispărut din spital cu o zi înainte.

„Fiul meu frumos, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, lumina ochilor mei, a decis să-și pună capăt zilelor astăzi și este acum cu Dumnezeu. Odihnească-se în pace și fie ca nimeni să nu-i urmeze exemplul. Copilașul meu. Te iubesc atât de mult. Rămâi în pace”, a scris artista pe Twitter.

Într-un alt post, Sinead a publicat o melodie a lui Bob Marley, pe care i-a dedicat-o lui Shane. „Este pentru Shaney al meu. Lumina vieții mele. Copilul meu cu ochi albaștri. Vei fi întotdeauna lumina mea. Vom fi întotdeauna împreună. Nimic nu ne poate despărți”, a scris cântăreața.

Sinead O'Connor, care se confruntă de mulți ani cu probleme de sănătate mintală, a scris ulterior că este conștientă de faptul că și-a dezamăgit copilul.

„Vă rog să nu vă imaginați că nu sunt conștientă de faptul că mi-am dezamăgit copilul, împreună cu Tusla (n.
red. Agenția pentru Copil și Familie), HSE (n. red. Health Service Executive) și statul irlandez. Noi toți l-am dezamăgit”, a scris cântăreața pe Twitter.

„Sinuciderea nu îți aduce pace. Este o minciună. Chipul lui era la fel de chinuit așa cum era de câteva luni. Nicio diferență”, a adăugat ea.

Artista a publicat o serie lungă de acuzații la adresa Agenției pentru Copil și Familie din Irlanda. Ea susține că un psihiatru din cadrul CAMHS a spus că „planificarea unei nunți nu este diferită de planificarea unei înmormântări”.

„Un mesaj către Tusla - o furtună se îndreptată către voi. Copiii mor în grija voastră în fiecare zi. Acum copilul meu este unul dintre ei. Mare greșeală”, a scris ea.

„Cu o lună în urmă, Shane a fost adus la CAMHS după ce a dispărut și a lăsat în urma un mesaj de adio și planuri detaliate pentru înmormânare.
L-au extermat. Au spus că nu are niciun plan. Când adultul care îl însoțea a adus obiecții, i s-a spus că 'planificarea unei nunți nu este diferită de planificarea unei înmormântări'”, a continuat ea. 

Artista irlandeză s-a confruntat la rândul său cu probleme de sănătate mintală și a dezvăluit că de-a lungul anilor a avut mai multe tentative de sinucidere.

Diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu un deceniu, ea i-a mărturisit prezentatoarei Oprah Winfrey, în 2007, că, înainte de a primi acel diagnostic, s-a confruntat cu "o frică copleșitoare" și s-a gândit de mai multe ori să se sinucidă.

În 2015, Sinead a încercat să-și pună capăt zilelor printr-o supradoză, a recidivat apoi după câteva luni, pentru ca la scurt timp să fie considerată dispărută. Din fericire, a fost găsită în viaţă şi într-o stare relativ bună de sănătate în apropiere de Chicago.

În august 2017, vedeta a postat o înregistrare video tulburătoare, făcută într-un motel din New Jersey (Statele Unite), în care dezvăluia că vrea să-și pună capăt zilelor.
Ea a spus că a ajuns să aibă gânduri suicidale în ultimii ani de când trăiește singură, dar a luptat ca să rămână în viață.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
10 Ianuarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod