Simona Halep şi Andreea Mitu. Două femei de succes, născute din zgură şi sudoare

Pentru prima dată după mai bine de un sfert de secol, avem o jucătoare la vârful clasamentului turneului profesionist. Şi merită!
Se discută mult despre Simona Halep, iar publicul a fost dezamăgit de ieşirea prematură a acesteia din turneul de la Roland Garros.  
Dar se întâmplă. Pentru prima dată după mai bine de un sfert de secol, avem o jucătoare la vârful clasamentului turneului profesionist. Şi merită. Simona Halep are o calitate rară pentru un sportiv, aceea de a nu ceda niciodată. Are o capacitate fenomenală de a reveni, acesta fiind motivul pentru care meciurile pe care le joacă sunt atât de spectaculoase.
Chiar dacă există voci care spun că nu se va întoarce prea curând la forma arătată la începutul acestui an, Simona Halep nu va dezamăgi.
Are 23 de ani şi este un adevărat star al tenisului, loveşte bine, e rapidă, are un psihic puternic şi nu cedează. Are un amestec bun de calităţi care ar trebuie să se şlefuiască şi s-o ducă în următorii doi ani în poziţia în care poate domina tenisul feminin la fel cum o face Serena Williams în acest moment.
Simona Halep nu prezintă niciuna dintre slăbiciunile sportivilor români, cele mai multe având legătură cu psihicul. E prima jucătoare care nu e dezechilibrată de o eroare, care poate uita şi nu e strivită de greşeli.
Drumul către un titlu de mare şlem e complicat, nefiind suficientă doar forma sportivă şi voinţa celui care joacă, acesta depinde extrem de mult de forma şi voinţa celorlalţi.
Pentru Simona Halep va fi dificil până când o să reuşească să câştige primul trofeu de Grand Slam, apoi altele vor urma cu uşurinţă. Duce pe umerii ei această povară care o poate transforma dintr-o jucătoare bună într-o legendă. Să nu uităm că Wozniacki e o jucătoare care stat pe primul loc în WTA multă vreme, dar nu a câştigat niciodată un trofeu de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows).
7 Iunie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod