Simona Halep şi Andreea Mitu. Două femei de succes, născute din zgură şi sudoare


Andreea Mitu, 23 de ani, e jucătoarea care a intrat în siajul Simonei Halep şi care a reuşit performanţa de a ajunge în optimi la Roland Garros. Deşi sunt de aceeaşi vârstă, ultima e abia la început în ce priveşte rezultatele remarcabile. Şi această apariţie timidă, venită parcă de nicăieri, a fost determinată de Simona Halep care a reuşit, prin rezultatele sale, să le motiveze pe jucătoarele din România.
Pentru a schimba destinul unei discipline, a unei industrii, a unei naţiuni, e nevoie, de cele mai multe ori, de un singur comportament sau de un singur eveniment exemplar.
Acesta generează atâta emulaţie în jur încât tot acel mediu se transformă. E păcat că această regulă e ştiută de foarte puţini lideri.
Hai să ne amintim că rezultatele senzaţionale din fotbalul românesc au fost generate de comportamentul exemplar al unei singure echipe, e vorba de Steaua care a câştigat Cupa Campionilor în 1986. După acest eveniment, România a avut fotbal de clasă până în anul 2000. Şi se pot da exemple asemănătoare din orice domeniu. Ratarea şi disperarea au legătură cu lipsa de încredere că se poate şi cu lipsa de concentrare a eforturilor pentru a produce un eveniment sau un comportament exemplar.
Explozia Simonei Halep a renăscut speranţa în tenisul românesc şi nu numai. 
7 Iunie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod