Sezonul de toamnă. Show-urile TV mizează pe poveştile lacrimogene în goana după audienţe

Majoritatea emisiunilor de talente au început deja la TV, ingredientul surpriză folosit pentru a atrage publicul fiind cazurile sociale emoţionante.

La emisiuni precum „MasterChef“, „Vocea României“ şi „X Factor“, show-uri la care în trecut conta doar talentul concurenţilor, prezintă acum concurenţi care au fost părăsiţi de părinţi încă de la naştere sau care şi-au pierdut de curând rudele apropiate.

Un caz concret este cel al Marinei Georgiana Velle, o tânără de 33 de ani care este hair stylist şi lucreaza ca DJ în weekend-uri.



Marina a fost susţinută foarte mult de tatăl ei, singurul care a încurajat-o să facă muzică. Anul trecut, Marina a trecut de preselecţii, însă nu a venit la audiţiile pe nevăzute, pentru că în acea perioadă tatăl ei a murit de cancer. În acest sezon, a reuşit să întoarcă două scaune, pe cel al lui Marius Moga şi pe cel al Loredanei Groza, tânăra alegând să meargă în echipa „Micului Mozart“.



Şi Alin Gheorghişan a venit cu o poveste emoţionantă la „Vocea României“.

Tânărul care a ajuns în echipa lui Smiley are 33 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Alin a fost înfiat la vârsta de 2 ani şi a afirmat că acesta este motivul pentru care el este „uşor de dresat“.

Şi cei de la „MasterChef“ au apelat la aceeaşi strategie pentru a atrage publicul. În cadrul primei ediţii a noului sezon, care are juraţi noi, au apărut concurenţi cu poveşti care mai de care mai emoţionantă. Un tânăr a venit la „MasterChef“ singur, pentru a-şi dovedi în primul rând lui că ştie să gătească, însă s-a lovit de refuzul şefilor de a-l lăsa să meargă mai departe. Acesta a avut însă parte şi de o surpriză: el lucrează la un restaurant, iar în emisiune a fost adus patronul localului, despre care tânărul a spus că îi este mentor.

În momentul în care cei doi s-au întâlnit, tânărul concurent a început să plângă.



Un alt tânăr, care a reuşit să meargă mai departe, a spus că a fost abandonat de mama lui la naştere, dar apoi a cunoscut-o, însă nu simte nimic pentru ea, nici dragoste, nici ură. Cei de la Pro TV i-au făcut însă o surpriză lui Florin Vartolomei: i-au adus în studio mama, pentru a-l motiva.

Şi cei de la Antena 1 par a se folosi de cazurile sociale pentru a atrage audienţa. La „X Factor“ participă o tânără din Italia, care a fost născută în România, dar a fost părăsită de mama ei imediat după ce a ajuns pe lume. Tânăra a afirmat că a venit la emisiunea de la Antena 1 în primul rând pentru a-şi găsi mama, dar şi pentru a le demonstra tuturor că are o voce minunată şi poate deveni cântăreaţă.



Postul turcesc Kanal D, care a venit în această toamnă cu o emisiune de talente, „KIDSing“, foloseşte aceeaşi tactică pentru a-i ţine pe telespectatori în faţa ecranului.

La cea de-a doua ediţie a show-ului, George Aghinea, în vârstă de 13 ani, din Târgu Ocna, judeţul Bacău, a uimit juriul cu vocea sa, dar şi cu povestea lui. Deşi suferă de o disfuncţie ce i-a afectat auzul şi care necesită tratament permanent încă de la vârsta de patru ani, acesta a avut curajul să participe la audiţiile “KIDSing” şi a reuşit să ajungă în Gale.

“De la vârsta de patru ani ne chinuim cu el prin spitale. Tot de la această vârstă, George a şi început să cânte. Ştiind de ce boală suferă, nu l-am încurajat să ia lecţii de canto. Chiar m-am opus să participe la acest concurs. Dar, cu o săptămână înainte de înscrieri, a insistat şi mi-a zis: ‘Mamă, fie că tu vrei sau nu, eu tot o să dau telefon şi mă voi inscrie la KIDSing“, a povestit mama tânărului concurent.

22 Septembrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victo_53 pe 22 Sep 2014, 09:21
    Povesti lacrimogene?

    Niste show-uri si emisiuni de tot rahatul iar kd este in top,scalambaiala,prosteala n-au niciun haz sau poate fraierii sa stoarca niste lacrimi daca tot sunt emisiuni lacrimogene

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod