Limfomul: De câte feluri este şi care sunt simptomele alarmante

În fiecare an sunt diagnosticate în ţara noastră 1566 de cazuri noi cu această formă de cancer care afectează sistemul limfatic.
Limfomul este o formă de cancer ce afectează deopotrivă tinerii şi vârstnicii, însă boala apare în principal la adulţi, cel mai frecvent la persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 60 ani. La nivel global, există peste 1 milion de persoane care suferă de limfom. Aproximativ 360.000 de cazuri noi de limfoame sunt diagnosticate anual în întreaga lume.


Simptome care pot să apară


Limfomul este o boală care rămâne în continuare o mare provocare atât pentru medici, cât mai ales pentru pacienți. Simptomele ce pot anunţa prezenţa unui limfom sunt nespecifice acestei boli şi pot include:

  • stare de oboseală cronică;
  • infecții repetate;
  • scădere în greutate ;
  • inflamarea unuia sau mai multor ganglioni.

Persoanele ce manifestă această simptomatologie trebuie să se prezinte la medic.
“Limfomul este o formă de cancer ce afectează sistemul limfatic, parte a mecanismului natural de apărare al organismului. Starea de oboseală cronică, infecţiile repetate, scăderea în greutate şi inflamarea unuia sau mai multor ganglioni sunt simptome care trebuie luate în seamă, fiindcă pot ascunde prezenţa unui limfom.”, a declarat Prof. Dr. Anca Roxana Lupu, Spitalul Clinic Colţea, Clinica de Hematologie, Preşedinte al Societatii Române de Hematologie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod