Prima soţie a lui John Lennon, femeia care l-a iubit şi i-a iertat toate aventurile

Cynthia şi John Lennon n-au fost făcuţi unul pentru celălalt, iar fericirea lor nu a durat mult timp


John era un iubit dificil. Gelos, suspicios, infidel şi boem. Ea era o fată care provenea din clasa de mijloc, echilibrată, dedicată şi care îl aştepta. Diferenţa dintre ei era prea mare. Totul părea să-i despartă, dar ei au mers înainte.

Când Lennon s-a întors în Liverpool şi cânta la Cavern Club, chiar înainte ca trupa să înceapă înregistrările pentru primul album, Cynthia a descoperit că era însărcinată. Se întâmpla în august 1962. "E un singur lucru de făcut, Cyn. Trebuie să ne căsătorim", i-a spus John când a primit vestea. Mătuşa ei, Mimi, s-a supărat foc şi pară.

Managerul trupei, Brian Epstein, a aranjat o ceremonie mică, iar cuplul fericit s-a mutat într-un apartament mic din Liverpool, în care Cynthia şi copilul trăiau în secret, în timp ce John devenea un star. The Beatles înnebunea lumea. "Cu cât The Beatles avea mai mult succes, cu atât John părea mai departe de mine", i-a povestit ea lui Ray Connolly.

După un an în care existenţa ei a fost pusă "la secret", presa a aflat că Lennon era căsătorit, iar Cynthia şi Julian au venit la Londra cu el. Au stat mai întâi în Kensington, apoi John, care începuse să se scalde în bani, a cumpărat ditamai casa, de fapt un palat cu 22 de camere. Dar relaţia lor se schimbase, povesteşte Connolly. Fata drăguţă şi prietenoasă care îl aştepta acasă şi în creştea copilul nu-l mai ispitea pe John Lennon, el o ţinea acum dintr-o aventură în alta cu tot felul de tipe foarte "fâşneţe" şi dichisite.

"Nu eram pasivă sau bleagă. Cred că am fost prea răbdătoare. Dar începusem să-mi fac griji că aceste femei ar putea fi periculoase. Cei mai mulţi oameni ştiu acum totul despre sex, droguri şi rock and roll, dar nu cred că atunci eram atât de avizată. Am crezut că el muncea tot timpul", povestea Cynthia, peste ani.

Cynthia i-a povestit odată lui Ray Connolly că singura lor ieşire ca o familie normală a fost când Julian era mic, în 1965. John îi luase mătuşii Mimi o casă pe malul mării, la Dorset, şi au mers să vadă cum e. Au petrecut ziua pe plajă, iar John a stat mai tot timpul sub o umbrelă mare: "A fost ca în Rai. Am făcut castele de nisip pentru Julian şi am plănuit să mai venim. Dar n-am mai făcut-o niciodată."

Mai tot timpul, Lennon era plecat în turnee, filma sau înregistra. Aveau o casă minunată, da, cu toate cele, cu mulţi angajaţi, dar viaţa ei era ternă. Apoi atmosfera s-a încins când mama Cynthiei a venit să locuiască la ei. Femeia a observat că John devenea un star în timp ce fiica sa se transformase într-o casnică şi a făcut tot posibilul pentru a păstra pacea în casa aceea. "Dar, puţin câte puţin, personalitatea lui John a început să se schimbe în timp ce drogurile deveneau o parte importantă din viaţa sa, ducându-l spre distrugere. Acasă era pierdut printre vise, era prezent dar absent. Vorbeam cu el, dar nu mă auzea", a povestit Cynthia. După ce fusese un secret, acum rămânea în urmă, povesteşte Ray Connolly în Daily Mail.


În casa lor se perindau în fiecare zi băieţii din trupă şi tot felul de necunoscuţi pe care John îi văzuse cu doar o noapte înainte, în cluburile din Londra. Deşi zvonurile despre infidelitatea lui John Lennon începuseră să încolţească de mult timp, iar prietenii o avertizau că soţul ei o înşela încă de pe vremea când erau doar iubiţi la colegiul din Liverpool, Cynthia a ignorat toate semnalele.

Primul şoc a fost în februarie 1968, când Lennon, ameţit de băutură, i-a mărturisit că a avut o aventură după ce s-au căsătorit. Sfârşitul a venit când John a cunoscut-o pe Yoko Ono, care îi trimitea scrisori în timp ce trupa se afla în Himalaya, unde studia meditaţia transcedentală, în 1968. Cât au stat acolo, John a refuzat să facă dragoste cu Cynthia, care îl însoţise acolo, iar el aştepta cu înfrigurare scrisorile ei la oficiul poştal din Rishikesh.

Lovitura fatală a venit la scurt timp după aceea, când, supărată pe indiferenţa lui faţă de ea, Cynthia a plecat într-o scurtă vacanţă în Grecia. Întoarsă acasă, i-a găsit pe John şi pe Yoko în bucătărie. John era îmbrăcat cu capotul lui, Yoko cu al ei. Abia se treziseră şi se priveau îndrăgostiţi unul în ochii celuilalt. Mai dureros a fost că John ştia de întoarcerea ei, dar nu s-a agitat să se ascundă. Peste ani, Cynthia avea să povestească într-o carte că atunci când a dat peste chiloţii lui Yoko Ono în faţa uşii dormitorului lor, a plecat furioasă din casă şi s-a dus să stea la nişte prietene.

După mai mulţi ani tumultuoşi, căsnicia lor a ajuns, previzibil, în punctul în care nu mai era nimic de făcut.

Despărţirea a venit ca o urmare logică, în august 1968, când Yoko Ono a aflat că e însărcinată.

Divorţul a fost o afacere urâtă. John, care părea cel mai generos om din lume, şi-a arătat şi partea urâtă, răzbunătoare. "Ultima mea ofertă este 75.000 de lire", i-a strigat în faţă, ca la târg. "Gata, ai câştigat la loterie, ce mai aştepţi. Nu mai am nevoie de tine", i-a spus. John a rănit-o voit, nedrept, fără milă. În cele din urmă, în 1970, ea a acceptat 100.000 de lire sterline pentru ea şi copil. Casa a fost scoasă la vânzare.

Cynthia a trăit toată viaţa cu o umbră în suflet - faptul că a fost o prezenţă aproape invizibilă în viaţa lui John. Într-un interviu pentru emisiunea de televiziune "Good Morning America", ea spunea în 2005: "Am citit atâtea cărţi şi am văzut atâtea filme, şi e ca şi cum noi doi n-am existat. Am trăit 10 ani împreună".

Spre deosebire de John, Cynthia nu era la fel de "zvăpăiată", de hippy, ea era mai liniştită, mai calmă. În colegiu toţi erau uimiţi că se combinaseră, atât erau de diferiţi. Au ajuns împreună pentru că a funcţionat atracţia extremelor. "Nu puteai să rezişti mult lângă el. Era un rebel total. Toată lumea era uimită de el", a povestit ea despre primii ani ai relaţiei lor.

Cynthia s-a împăcat cu ideea că John n-o mai dorea. L-a iubit mereu şi nu şi-a mai regăsit niciodată fericirea de care s-a bucurat foarte puţin cu el. A aflat că John a murit pe 8 decembrie 1980, în timp ce se afla cu prietenele sale la Londra.

"Mulţi cred că Cynthia ar fi trebuit să lupte pentru a-l ţine lângă ea pe John Lennon.
Eu cred că a fost o femeie extraordinară, calmă şi liniştită, care a făcut tot ce putea în nişte circumstanţe tare dificile. Ea şi John Lennon erau diferiţi. Ea a ştiut asta când a început să iasă cu el. Probabil de aceea s-a îndrăgostit de el. Îmi place să cred că, în ultimii ei ani, a fost în sfârşit fericită"
, a scris Ray Connolly, cel care i-a fost prieten drag, într-un omagiu emoţionant.

Nicio încercare de a-şi reface viaţa n-a mers. Era imposibil să nu fie asociată cu John Lenon. Şi era greu să meargă pe urmele lui John Lennon. Cynthia s-a măritat în 1970 cu Roberto Bassanini, un investitor italian din industria hotelieră, dar a divorţat trei ani mai târziu. În 1976, s-a căsătorit cu John Twist, un inginer din Lancashire, dar s-a despărţit şi de el, în '83.

În 2002, ea s-a căsătorit cu Noel Charles, un prieten al fiului ei, fost proprietar al unui club de noapte. Au trăit fericiţi până când Noel a murit în 2013. Acum s-a stins şi ea, cea care a fost prima soţie a lui John Lennon.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Aprilie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod