O-Zone nu vor sa se stabileasca in Romania

Hiturile moldovenilor de la formatia O-Zone sunt acum pe buzele tinerilor,se canta in discoteca, se asculta cu volum maxim in masina sau se ruleazala petrecerile de acasa. Pentru fanii lor, cei trei baieti "cucuieti"(Dan, Radu si Arsenie) vor lansa saptamana viitoare albumul "Disco-Zone",pe care il promoveaza deja prin turnee in intreaga Romanie.

Greu de prins pentru un interviu, baietii au avut multiple concerte pelitoral, acum incepandu-le pe cele din tara. Dupa amanari repetate, auacceptat sa raspunda la o parte din intrebarile pe care le adresasem noiin numelele fanilor lor, curiozitatea noastra fiind satisfacuta doar pejumatate. Pentru cei care nu stiu, Dan are 24 ani, Arsenie 20 ani iarRadu 25 ani.

- Cand s-a infiintat trupa si cum a luat ea fiinta?
Dan: Ne-am format in 1999, dar atunci trupa exista intr-o alta formula,eram eu si un alt baiat, Petru. Noua formula O-zone s-a conturat cuadevarat in 2001, cand, in urma unei preselectii, au venit Arsenie siRadu si cand ne-am hotarat sa venim in Romania.
Arsenie: Eu aveam aceeasi profesoara de canto ca si Dan, de fapt eam-a recomandat in timp ce el organizase preselectia. Dan mi-a dat nisteteste si m-a admis in trupa.
Radu: Eu am venit dupa ce se incheiase preselectia, baietii se gandeaudeja sa faca un duo, dar le-am aratat ce pot, am dansat, le-am cantatcantece de dor. Lui Dan i-au placut si acum lucram impreuna.

- Care a fost parcursul vostru muzical? Ati avut in familie exemple deurmat in acest sens?
Dan: Mama mea era prezentatoare la TV Moldova si mergeam cu ea lateleviziune, aveam 3-4 ani si cantam tot ce retineam. Mai tarziu aminceput sa cant orice hit rusesc care aparea si-mi inchipuiam ca sunt pescena in fata publicului. Primele incercari serioase au fost la 10 anicand tata mi-a cumparat un acordeon. Am intrat la o scoala de muzica siam inceput sa studiez acordeonul.
Radu: Muzica am descoperit-o la 16-17 ani cand am luat chitara in manasi am inceput sa cant pe la petreceri. Dupa aceea am lucrat la un studiode creatie al copiilor, Artshow, eram profesor vocal si in acelasi timpurmam Conservatorul de muzica din Chisinau.
Arsenie: Am cantat de la 6 ani, la instrument am inceput de la 15 ani. Amcantat intr-un ansamblu de muzica populara, se numea Stejareii, eram sieu unul dintre stejareii care cantau la contrabas.

- Succesul inregistrat in Romania v-a schimbat in vreun fel viata?
Dan: Succesul pentru noi este ceva la care am tins foarte mult, cumulta munca, mult stres si ochi rosii. Speram ca publicul romanesc sane primeasca bine in continuare. Inainte se scoteau hituri vara, anultrecut n-a fost nici un hit, acesta a fost norocul nostru.

- Cum stati cu dragostea?
Dan: Acum este mai complicat pentru noi toti. Noi chiar dorim o relatiestabila, am avut cateva incercari, dar nu a iesit nimic bun. Avem cate2 concerte pe zi, 4-5 pe saptamana, e dificil pentru viata personala.Radu: Sunt adeptul unei relatii de lunga durata, pe cat posibil. Am oprietena.
Arsenie: Eu nu sunt adeptul unei relatii de lunga durata, dar s-aintamplat. Acum nu prea imi mai reuseste, nu stiu de ce. Cred ca e vorbasi de soarta, pana iti gasesti jumatatea e mai complicat. Voi cauta incontinuare.

- Unde puteti fi vazuti pana la sfarsitul verii?
Putem fi vazuti in urmatoarele doua saptamani in concerte la: Tarnaveni,Sebes, Bocsa, Costinesti (Disco-Ring), Arad, Cluj-Napoca, mai prin toatatara. Si bineinteles, putem fi vazuti la lansarea albumului nostruDisco-zone, marti, 26 august, orele 18.00 la magazinul Sony MusicMegastore, unde asteptam toti fanii O-zone.

- Intentionati vreunul din voi sa va stabiliti in Romania (in Bucuresti)?
Nu, nici unul.

- Cum sunt fanii din Romania fata de cei din Moldova?
Fanii din Romania sunt mult mai activi, mai uniti, mai altfelorganizati. Ideea de fan-club in Romania este mult mai dezvoltata decatin Moldova unde fenomenul fan-club abia a inceput.

- Ce proiecte aveti in viitorul apropiat?
Lansarea albumului Disco-zone si un nou videoclip la piesa "Oriunde aifi", care va fi lansat in luna octombrie.

- Cine va compune melodiile si textul? Cine va regizeaza videclipurile?
Piesele sunt compuse de Dan Balan (atat muzica cat si textele), iarregizor este renumitul (in Moldova), Dimitrie Volosin.

- Cat de des utilizati internetul si care sunt site-urile favorite?
Site-urile favorite sunt site-urile noastre unde corespondam cu faniinostri din toata tara. Trupa O-zone are site-ul www.o-zone.ro sauwww.o-zone.go.ro. Mai putem fi gasiti si pe site-ul agentiei care neimpresariaza si manageriaza, www.musicvision.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod