Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită: Casele ieftine construite de Brad Pitt pentru victimele uraganului Katrina sunt de nelocuit

Brad Pitt a fost dat în judecată de victimele uraganului Katrina care au cumpărat locuințe construite de actor prin intermediului unei fundații de caritate.
În anul 2006, actorul și organizația sa, Make It Right Foundation, au început să construiască locuințe noi, cu prețuri accesibile, pentru locuitorii din New Orleans care au pierdut totul în urma Uraganului Katrina din anul 2005. 

Dar locuințele „experimentale și prietenoase cu mediul” s-au dovedit a fi un eșec, fiind afectate de mucegai și igrasie.


În anul 2018, avocatul Ron Austin a dat în judecată organizația lui Brad Pritt în numele locatarilor care au cumpărat case vândute de starul american.

Într-un interviu recent, avocatul a spus că locuitorii din New Orleans au avut încredere în Brad Pitt, care „le-a vândut vise”.

„Ei au avut încredere în Brad Pitt. Au crezut în visul pe care el l-a vândut.
Din păcate, ceea ce au primit au fost promisiuni încălcate, locuind în case putrezite, care ar trebui demolate și construite de la zero”, a declarat avocatul pentru Newsnation, citat de Page Six.


Actorul a ajutat la strângerea a milioane de dolari pentru construirea unor locuințe noi destinate celor care și-au pierdut casele în urma uraganului Katrina. Locuințele s-au vândut cu 150.000 de dolari, un preț mult mai mic decât cel al pieței, la acea vreme.

În aprilie 2006, la opt luni de la tragedia care a lovit orașul New Orleans, Pitt și-a anunțat planul de a reface cartierul Lower 9th Ward. El a pus bazele fundației „Make It Right Foundation”, iar arhitecți faimoși, precum Frank Gehry și Shigeru Ban au donat planuri originale pentru locuințe moderne, inovative și prietenoase cu mediul.
Brad Pitt a strâns milioane de dolari prin intermediul galelor Make It Right, la care au participat numeroase staruri de la Hollywood. Fondurile obținute au fost folosite pentru a finanța construcția locuințelor de către constructori locali. Potrivit unor foști membri ai asociației, zeci de lucrători fără experiență și voluntari au fost aduși pentru a lucra în cadrul organizației.

„Unele case nu aveau lucruri esențiale precum vopsea rezistentă la apă sau burlane pentru scurgerea apei. Unele aveau acoperiș drept și erau atât de izolate încât umezeala odată pătrunsă nu mai dispărea”, a declarat un reprezentant al locatarilor.

Aceștia se plâng de faptul că locuințele au o structură proastă, sunt afectate de scurtcircuite electrice și pierderi de gaze.
Ei mai spun că locuințele au fost construite prea repede, cu materiale de calitate slabă și proiectele nu au luat în calcul climatul subtropical și umed din New Orleans.

„Din păcate, nu avem unde să ne îndreptăm. Brad Pitt și fundația și-au închis birourile”, a declarat avocatul Ron Austin.

Potrivit unor surse citate de Page Six, Brad Pitt a investit milioane de dolari din fondurile sale personale pentru a ajuta la repararea caselor. Avocații actorului au încercat să îi distanțeze numele de cel al asociației caritabile și chiar au încercat să îi elimine numele din procesul de judecată, spunând că acesta nu este responsabil pentru construcție.

„Știu că nu au creat fundația ca să ne facă rău.
Dar acest lucru s-a întâmplat. Chiar dacă nu intenționezi să faci ceva rău, dar totuși se întâmplă un lucru rău, trebuie să fii tras la răspundere”, a declarat pentru NBC News unul dintre locuitori.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
13 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod