Michael J. Fox se luptă cu boala Parkinson de 30 de ani. Actorul este resemnat, dar fericit: „Nu mi-e frică de moarte”

Actorul Michael J. Fox crede că nu va apuca ziua în care va exista un remediu pentru boala Parkinson, de care suferă de 30 de ani.
Cu toate acestea, starul din „Înapoi în viitor” se declară fericit și spune că nu îi este frică de moarte.

Fox, care a fost diagnosticat cu Parkinson la vârsta de 29 de ani, își păstrează optimismul și spune că s-a resemnat în privința descoperirii unui tratament care să vindece afecțiunea cu care se confruntă.

Boala Parkinson este o tulburare progresivă a sistemului nervos care afectează mișcarea. Printre simptome, care se agravează cu trecerea timpului, se numără tremuratul necontrolabil, rigiditatea musculară, pierderea echilibrului, afectarea memoriei etc.

Citește și: Sandra Bullock a dezvăluit că suferă de sindrom posttraumatic din 2014, când un intrus a intrat în locuința ei


Într-un interviu pentru revista AARP, actorul în vârstă de 60 de ani a declarat că deși nu îi este frică de moarte, se bucură de viața pe care o duce.

„Așa cum am scris în ultima mea carte, am ieșit din 'afaceri'”, a spus el. Vedeta din „Family Ties” a anunțat anul trecut că se retrage „pentru a doua oară” din lumea filmului.

„Sunt foarte direct cu oamenii în privința tratamentului.
Atunci când mă întreabă dacă cred că va apărea un remediu pentru Parkinson în timpul vieții mele, le spun 'Am 60 de ani și știința e grea. Deci nu'”, a mărturisit Fox.

„Sunt în general un tip fericit. Nu am gânduri morbide și nu îmi este frică de moarte. Deloc”, a adăugat starul.

El a mai spus că decesul socrului său l-a făcut să se gândească la propria moarte dintr-o altă perspectivă. „Când am trecut prin perioade întunecate, m-am gândit la socrul meu, care a murit, și care întotdeauna a arătat recunoștință, acceptare și încredere. Am început să observ lucruri pentru care eram recunoscător și modul în care alți oameni răspund la greutățile vieții cu gratitudine.
Am ajuns la concluzia că recunoștința ajută la menținerea optimismului”, a mai declarat starul american.

„Și dacă ești de părere că nu ai nimic pentru care să fii recunoscător, mai caută. Pentru că optimismul nu se primește. Nu aștepți ca lucrurile să fie grozave și apoi să fii recunoscător. Trebuie să te comporți în așa fel încât să îl atragi”, a spus el.

Michael J. Fox a fost diagnosticat cu boala Parkinson în anul 1991, la vârsta de 29 de ani, când filma pentru comedia „Doc Hollywood”. El a dezvăluit în 1998 că se luptă cu boala neurologică după ce a fost „forțat” de presă.

Actorul a dezvăluit luna trecută în emisiunea “Entertainment Tonight” cum a fost forțat de paparazzi să vorbească public despre diagnosticul pe care l-a primit.

„Erau șapte sau opt ani de când fusesem diagnosticat și paparazzii stăteau în fața apartamentului meu și strigau 'Ce se întâmplă cu tine?'.
Mi-am spus că nu îmi pot lăsa vecinii să se confrunte cu asta și am vorbit despre problema mea. A fost un lucru bun”, a declarat el despre decizia de a-și face public diagnosticul.

„A fost o surpriză mare pentru mine faptul că oamenii au răspuns așa cum au răspuns. Și-au arătat interesul, dorința de a găsi un răspuns pentru această boală și mi s-a părut că ar fi o oportunitate grozavă. Nu am fost pus în situația asta ca să irosesc o astfel de oportunitate”, a mai declarat actorul.

El a înființat în anul 2000 Fundația Michael J. Fox pentru Cercetarea Bolii Parkinson, pentru a contribui la informarea publicului cu privire la această afecțiune și pentru a susține cercetările pentru combatarea bolii.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
2 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod