Sănătate: Primele simptome ale bolii Parkinson. Cum o recunoşti?

Este cea de-a doua afecţiune neurologică degenerativă ca frecvenţă, în acest moment fiind estimat un număr de peste 72.000 pacienţi diagnosticaţi, la nivel naţional.
Conform datelor CNAS, numărul pacienţilor cu boala Parkinson aflaţi sub tratament în 2014 a crescut cu 4.000, în timp ce în 2013 numărul acestora a crescut cu 9.000.


Când se declanşează boala?


Boala Parkinson se declanşează, cel mai frecvent, în intervalul de vârstă 50 – 70 de ani, în ultimii ani crescând numărul persoanelor care prezintă simptome în jurul vârstei de 40 de ani. Conform estimărilor, boala Parkinson duce la pierderea capacităţii de muncă în aproximativ 10 ani de la diagnosticare, din cauza dizabilităţii determinate de boală.

“Boala Parkinson constituie unul dintre domeniile din neurologie care în ultimii 20 ani au înregistrat o dezvoltare în cunoaştere fără precedent.
Prin consecinţele pe care le are asupra stării de sănătate generale a pacienţilor, asupra vieţii cotidiene a acestora, dar şi prin impactul asupra familiilor, boala Parkinson reprezintă o prioritate pentru societate şi sistemul medical, în încercarea de a îmbunătăţi calitatea vieţii acestor pacienţi şi a-i reinsera în societate”,
declară Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, Preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robert pe 9 Apr 2015, 16:55
    cunoasterea

    recunosti o boala de acest gen, dupa teste genetice... si, bineinteles, vizita la medicii specialisti. caci simptomele enumerate acolo sunt cam comune tuturor bolilor degenerative, iar eventualul bolnav nu are de unde sa stie ce are cu atata suguranta, nici macar la o raceala banala.

    1
    0

  • Andrei pe 9 Apr 2015, 10:14
    sanatate

    Vorbim degeaba despre sanatate pentru ca nu intereseaza pe nimeni. Interesul este banul. Nu este corect ca sanatatea sa fie direct proportionala cu banul. Cei saraci trebuie sa dea totul pentru foarte putina sanatate pe cand cei avuti sa nici nu conteze pentru ei pretul sanatatii. Dupa ce au distrus totul au trecut la distrus "sanatatea". Peste tot se lauda ca au grija de oameni dar pe de alta parte faca invers. Programarea la medic este o frana in asigurarea sanatatii pentru ca forteaza omul sa scoata uneori ultimii bani pentru ca nu poate astepta pana cand este programat. In timp ce asteapta sa vina ziua programarii boala se agraveaza. Omul a venit la medic pentru ca este bolnav, simte ca are ceva ce-l deranjeaza prea tare. Sunt unii care profita si merg la medic in mod abuziv, dar pentru acestia sa sufere toti? Depisteaza cazurile acestea dar nu ii pune pe ceilalti sa sufere.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod