Jamie Oliver dezvăluie cum e să fii maestru bucătar: „Uneori m-am simţit oribil“

Copiii lui Jamie au intrat ajuns subiect de dispută cu rivalul său, Gordon Ramsey

 

Conflictul despre familiile lor a izbucnit în martie, când Ramsey a spus despre rivalul său că e gras, într-o emisiune "The Nightly Show" pe care o realizează la ITV. Întrebat ce părere are, Oliver a spus în august: "El are patru copii, eu am cinci (...), nu e drăguţ."

Jamie Oliver este căsătorit cu Jools. Cei doi sunt împreună de la 17 ani şi au cinci copii, ultimul, River Rocket, născut anul trecut.

Soții Oliver mai au trei fiice, pe nume Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela și Petal Blossom Rainbow, dar și un fiu, al cărui nume este Buddy Bear Maurice.

Maestrul bucătar britanic a început să gătească în localul părinţilor săi, "The Cricketers", din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul "Fifteen" în Londra şi fundaţia de caritate asociată, "The Fifteen Foundation", care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni maeştri-bucătari.
În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante "Fifteen" în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc "Jamie's Italian".

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară, notează Mediafax.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale.
Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania "Love Food Hate Waste", finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un "război absolut" împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod