Interviul care le-a distrus viața: Declarațiile lui Harry și William după ce o anchetă a arătat că Diana a fost manipulată să acorde interviul din '95

Prințul Harry și Prințul William au vorbit despre interviul acordat de mama lor pentru BBC și Martin Bashir, după ce o investigație oficială a decis că Bashir a folosit metode înșelătoare pentru a realiza interviul cu prințesa Diana în anul 1995.

Mama noastră a fost o femeie incredibilă, care și-a dedicat viața datoriei. A fost rezistentă, curajoasă și fără îndoială onestă. Efectul unei culturi a exploatării și practicile imorale i-au curmat viața, în cele din urmă”, a spus Ducele de Sussex într-o declarație despre ancheta realizată de BBC, care a ajuns la concluzia ca Bashir a încălcat ghidul editorial BBC falsificând două declarații bancare pentru a o manipula pe Prințesa Diana să accepte interviul.

Vă mulțumesc celor care v-ați asumat o formă de responsabilitate.
Este primul pas către dreptate și adevăr. Dar ceea ce mă îngrijorează este faptul că practici ca acestea, și chiar mai rele, sunt încă răspândite și astăzi
”, a spus Harry.

Mama noastră și-a pierdut viața din cauza acestui lucru și nimic nu s-a schimbat de atunci. Protejând moștenirea ei, îi protejăm pe toți și susținem demnitatea cu care ea și-a trăit viața. Să ne amintim cine a fost și ce cauze a susținut”, a încheiat Harry.
Interviul acordat de Diana, în care a făcut faimoasa declarație că în mariajul său cu Prințul Charles există trei persoane, a dus imediat la un ordin din partea Reginei Elisabeta ca Diana și Charles să divorțeze.
Cei doi s-au despărțit în anul 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, în august 1997, prințesa Diana a murit în urma unui accident de mașină în Paris.

Și Prințul William a trimis o declarație în care îi condamnă pe Bashir și BBC.

Doresc să îi mulțumesc lordului Dyson și echipei sale pentru raport. Este binevenit faptul că BBC acceptă în totalitate descoperirile lordului Dyson, care sunt extrem de îngrijorătoare. Angajații BBC au mințit și au folosit documente false pentru a obține interviul cu mama mea. Au făcut declarații înșelătoare și false despre familia regală, care i-au accentuat mamei mele temerile și paranoia. Au demonstrat incompetență atunci când li s-a cerut să investigheze plângerile și îngrijorările față de interviu.
Au fost evazivi în a raporta către media și au ascuns ceea ce știau în urma investigației interne
”, a declarat ducele de Cambridge.

Părerea mea este că modul înșelător în care a fost obținut interviul a influențat substanțial ceea ce a spus mama mea. Interviul a avut o contribuție majoră la înrăutățirea reației dintre părinții mei și a rănit multe alte persoane. Mă întristează foarte mult să știu că BBC a contribuit semnificativ la teama, paranoia și izolarea ei, de care îmi amintesc din ultimii ani petrecuți alături de ea”, a mai spus William.

Într-o declarație pentru People, fratele prințesei Diana, contele Spencer, a spus că documentele falsificate de Bashir l-au influențat puternic în decizia de a o aborda pe Diana cu privire la interviu.
Aceste documente false arătau că un membru al staff-ului său era plătit să ofere informații despre familia prințesei.

“Acestea m-au făcut să vorbesc cu Diana despre astfel de lucruri și au dus la întâlnirea în care eu i-am prezentat-o pe Diana lui Bashir, pe 19 septembrie 1995. Iar asta a dus ulterior la interviu”, a declarat contele Spencer în noiembrie 2020.

După rezultatele anchetei, care a durat șase luni, Bashir a cerut scuze pentru că a falsificat documentele, dar a spus că rămâne extrem de mândru de interviu. Săptămâna trecută Bashir și-a dat demisia din cadrul BBC, înainte ca raportul să fie publicat.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
21 Mai 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod