Imaginea şoc a unui topmodel: Naomi Campbell a rămas fără păr!

Naomi Campbell are probleme cu părul şi asta nu de ieri, de azi. Imagini cu începutul de calviţie al supermodelului de origine jamaicană au mai apărut în presa internaţională, însă ultimele fotografii surprinse de paparazzi sunt realmente şocante: aproape jumătate de scalpul vedetei a rămas fără păr, din cauza extensiilor aplicate prea des.

Naomi Campbell are probleme cu părul şi asta nu de ieri, de azi. Imagini cu începutul de calviţie al supermodelului britanic au mai apărut în presa internaţională, însă ultimele fotografii surprinse de paparazzi sunt realmente şocante: aproape jumătate de scalpul vedetei a rămas fără păr, din cauza extensiilor aplicate prea des.

Naomi a arătat rareori altfel decât aşa cum ne-a obişnuit - o întruchipare a frumuseţii perfecte, cu un corp parcă sculptat în abanos şi cu o chip aparte, pe care îl recunoaşte instantaneu aproape întreaga planetă. Însă vedeta a arătat cu totul diferit în timpul vacanţei petrecută în Ibiza în această săptămână, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Vedeta avea părul strâns într-o coadă care îi atârna pe spate, iar aproape jumătate din cap era la vedere, rezultat al alopeciei provocată de extensiile purtate în exces şi de împletirea şuviţelor, la care Naomi a apelat permanent de-a lungul carierei sale.

Deşi arăta foarte bine în bikini la 42 de ani, atenţia fotoreporterilor a fost inevitabil atrasă de chelia foarte avansată. Specialiştii citaţi de jurnaliştii britanici susţin că Naomi Campbell suferă de Traction Alopecia, o formă de chelire provocată de forţarea mecanică a firelor de păr prin coafare, pieptănat sau, în cazul de faţă, prin aplicarea excesivă a extensiilor de păr.

Timp de mai mulţi ani, supermodelul originar din Streatham, South London, a purtat extensii peste părul ei natural. Traction alopecia apare atunci când extensiile atârnă de părul natural, cauzând ruperea acestuia, iar de regulă afectează părul de pe frunte sau de pe părţile laterale ale capului, unde firele sunt mai slabe.

Potrivit specialiştilor citaţi de Daily Mail, părul poate creşte din nou într+un interval cuprins între trei luni şi un an. Dar dacă forţa care provoacă ruperea sa, părul nu mai creşte niciodată şi singura soluţie pentru eliminarea cheliei rămâne transplantul de păr.

Şi alte staruri, precum Paris Hilton, Victoria Beckham, Britney Spears şi Alexandra Burkem, au suferit de această formă de alopecie din cauza extensiilor purtate excesiv.

"Un lucru interesant este că Traction Alopecia nu avansează precum alte forme de afecţiuni ale părului. În faza de început este reversibilă, dar tensiunea prelungită poate distruge foliculii de păr şi acesta nu va mai creşte sub nicio formă", a explicat Tatiana Karelina, o expertă în extensii care are printre cliente numeroase celebrităţi, printre care Danielle O'Harra, Stacey Solomon şi Lauren Goodger.

"Nu este clar din imagini dacă afecţiunea de care suferă Naomi este permanentă, dar ţinând cont de timpul scurs de la primele relatări despre problema ei, e aproape sigur că pierderea este permanentă", a mai spus specialista consultată de jurnaliştii britanici.

"Când sunt aplicate corect, extensiile de păr pot da rezultate uimitoare, dar atunci când sunt puse fără nicio grijă pentru protejarea părului natural, în unele cazuri pot distruge foliculii iar părul va fi distrus fără a mai putea fi salvat. Extensiile prea grele pot distruge foliculii, iar extensiile lipite, şuviţele împletite sau benzile elastice pot crea sau pot mări zonele fără păr de pe scalp", a explicat Tatiana Karelina.

Ea avertizează că extensiile aplicate prost, în special cele prin lipire la cald, pot avea efecte grave asupra podoabei capilare. "Să-ţi pui lipici în păr e ca şi cum ţi-ai pune gumă de mestecat. Devine ggreu de scos şi chiar şi cu cele mai bun substanţe de îndepărtare vei rămâne cu părul rupt, ars sau în unele cazuri cu chelie", a mai spus specialista citată de Daily Mail.

Foto:  Daily Mai / Mediafax

10 August 2012
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • marius pe 14 Aug 2012, 17:46
  jhgtr

  lasa ca prea faina se dadea ..neagra vanata...asa sa pateasca toate vedetele astea faine ca prea cu nasul pe sus se dau...eo ca sunt urat nu am sanse nici la o urata...ce sa se uite astea frumoase la mine...d zew le da la fiecare ...toate la timpul lor...si nu uitati....VA VENII SI VREMEA MEA INTRO ZI

  0
  0

 • sara pe 10 Aug 2012, 11:06
  a chelit de tot

  in ultimele poze, cele cu breton, se vede clar ca are peruca. deci pur si simplu a chelit.

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod